Manu Sareen har en akutopgave med 2020-mål

Børns Vilkår forventer, at Manu Sareen tager fat på at konkretisere regeringens sociale 2020-mål.

Fem ministre på fem år i det ministerium, der i dag hedder Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Det gør det lidt svært at se de store linjer i den førte politik.

Det mener direktør Rasmus Kjeldahl fra Børns Vilkår.

- Der har godt nok været mange skift på den ministerpost, og det kan være lidt svært at se de lange linjer i den politik, der er blevet ført, siger han. 

- Forgængeren Annette Vilhelmsen præsenterede i september under stor mediebevågenhed de sociale 2020-mål, og siden har vi faktisk intet hørt, siger han.

Rasmus Kjeldahl forventer derfor, at noget af det første den nye minister tager fat på, er at konkretisere regeringens sociale 2020-mål.

- Altså fortælle, hvordan skal vi opnå dem, hvilken rolle har regeringen tænkt sig at spille og hvilken rolle skal kommunerne spille. Der bliver en akutopgave, hvis vi ikke skal spilde mere tid frem mod 2020, end vi allerede har gjort, siger han.

Der blev kritiseret fra flere sider, da tidligere minister Annette Vilhelmsen (SF) flyttede børneområdet med over i sit nye ministerium. Rasmus Kjeldahl mener, at vi endnu ikke har set de positive effekter af det. 

- Manu Sareen overtager et ministerium, der er lidt vingeskudt blandt andet på grund af Lisbeth Zornig Andersen-sagen om den famøse million.

- Manu Sareen får brug for at slå igennem med en solid dagsorden, som også er præget af noget perspektiv, og hvor man kan vende ryggen til nogle af de sager, som til dels har lammet ministeriet, siger han og fastslår:

- Ministeriet trænger til en fast hånd, som kan sikre, at barnets reform og andre gode lovpakker også bliver udmøntet i kommunernes praksis.

Regeringens sociale 2020-mål er, at mindst 50 procent af landets udsatte børn og unge skal have gennemført en ungdomsuddannelse, inden de fylder 25 år.

At udsatte børns faglige niveau i læsning og matematik skal forbedres,og at andelen af 15-17-årige udsatte unge, der begår kriminalitet og får en fældende strafferetlig dom, skal falde med mindst 25 procent.

Endelig at andelen af anbringelser af børn, der bliver afbrudt, skal falde med mindst 30 procent. 

/ritzau/

Emneord: Socialminister, Sociale 2020-mål, Manu Sareen, Social- og integrationsministeriet
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 21.05.15 Politik
  Børneudspil på 2,5 mia. skal give alle børn en god start

  Regeringens børneudspil skal gøre gode dagtilbud endnu bedre med et historisk løft på 2,5 mia. over de næste fire år. Udspillet skal give flere og bedre hænder og styrke børns trivsel, læring og mulighed for social mobilitet.

 • 08.04.15 Velfærd
  Udsatte ældre får bedre hjælp til at komme videre i livet

  Kommunerne skal fremover tilbyde ældre med særlige udfordringer et forebyggende hjemmebesøg tidligere end i dag, mens friske ældre kan vente til lidt senere i livet. Det er socialminister Manu Sareen blevet enig med satspuljepartierne om for at sikre, at de svageste ældre får den rette hjælp i tide.

 • 27.02.15 Politik
  Tilliden mellem handicappede borgere og kommunen skal genoprettes

  Efter en byge af kritiske høringssvar trak socialminister Manu Sareen en reform af servicelovens regler for voksne med handicap tilbage. En reform der ville give et forringet serviceniveau og en forringet retssikkerhed.

 • 08.01.15 Politik
  Enighed mellem regeringen og KL om integrationsområdet

  Kommunerne står over for at skulle modtage markant flere flygtninge og familiesammenførte end tidligere antaget. Dette skal bl.a. ses i sammenhæng med de tragiske begivenheder i Syrien. Regeringen og KL har den 8. januar 2015 drøftet denne problemstilling.

 • 12.11.14 Politik
  Kommuner skal tænke kreativt om køn i nyt netværk

  Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold har startet et netværk af syv kommuner, som skal se på, hvordan de gode eksempler for ligestilling i kommunernes service til borgerne kan udbredes til resten af landet.