"Der er et stort potentiale for lokale virksomheder i Sverige. Et potentiale vi gerne vil hjælpe virksomhederne med at komme i gang med at udnytte," siger eksportkonsulent Marianne Peters, der er leder af handelsafdelingen for Danmarks Eksportråd i Sverige.

Masser af eksportmuligheder i Sverige

Holstebro Kommunes vækstinitiativ ”Holstebro Goes Global” og den danske ambassade i Sverige inviterer til temamøde om eksport til Sverige, den 4. juni 2015 i Nupark, for at sætte fokus på nabolandets marked og forretningskultur.

Sverige er Danmarks næststørste eksportmarked og et marked med nogle af Europas højeste vækstrater. Traditionelt kigger de nordvestjyske virksomheder imidlertid mere mod Norge end mod Sverige.

- Der er derfor et stort potentiale for lokale virksomheder i Sverige. Et potentiale vi gerne vil hjælpe virksomhederne med at komme i gang med at udnytte, siger eksportkonsulent Marianne Peters, der er leder af handelsafdelingen for Danmarks Eksportråd i Sverige.

Det svenske marked er karakteriseret ved gode eksportmuligheder inden for et bredt udsnit af sektorer. Eksempelvis investeres der i disse år massivt i bæredygtighed og grøn energi i Sverige, og i mange svenske byer opleves der et byggeboom. Den svenske erhvervsstruktur er præget af mange og store industrikoncerner, hvilket giver gode muligheder for dygtige danske underleverandører.


Holstebro Goes Global er Holstebro Kommunes vækstinitiativ, der skal hjælpe lokale virksomheder i gang med eksport på især nærmarkeder. Den lokale erhvervsservice STARTVÆKST Holstebro står klar til at hjælpe og vejlede lokale virksomheder omkring eksportopstart og gennemførelse.

Holstebro Kommune har inviteret en vækstkonsulent fra den Danske Ambassade i Sverige til Nupark den 4. juni. Her vil der blive sat fokus på, hvordan virksomhederne kommer i gang med det svenske marked, hvilke markedsmuligheder der er, og hvordan forretningskulturen er.

Mødet gennemføres den 4. juni 2015, kl. 14.00 -17.00 i Nupark. Der er mulighed for at booke individuelle møder med eksportkonsulenten. Alle virksomheder med interesse for det svenske marked er velkomne til mødet.

Emneord: Holstebro Kommune, Dansk vækst, Sverige, dansk eksport
Holstebro Kommune på DenOffentlige.dk Holstebro Kommune
Aktivitet: Artikler: 87 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også