Foto: Shutterstock

Medie erfarer om pressemødet i dag: Restriktioner forlænges i to uger

Et udpluk af de nuværende restriktioner vil blive forlænget yderligere. De vil blive forlænget til og med 17. januar, erfarer medie.

Ifølge B.T. vil en række af de nuværende restriktioner, som gradvist er blevet rullet ud til hele landet siden midten af december, blive forlænget yderligere. Dermed vil de vare til og med 17. januar. 

Oprindeligt var nogle af regeringens tiltag planlagt til, at de ville være gældende frem til 3. januar. Det var blandt andet planen, at lukningen af storcentre og detailhandlen skulle være opført her. Dertil var det også planen, at hjemsendelse af skoleeleverne skulle ophøre 3. januar. 

Sundhedsordførere fra Folketinget er i skrivende stund ved at blive orienteret omkring regeringens plan for januar. Dette møde begyndte klokken 16, hvor sundhedsminister Magnus Heunicke efter sigende skulle have oplyst om regeringens beslutning. 

 

 

Ifølge flere kilder, der deltager ved dette møde, vil alle de nuværende restriktioner bliver forlænget til og med 17. januar. Det vil sige, at lukningen af storcentre, detailhandel samt liberale erhverv som frisører fortsat vil vare ved. Det skriver B.T. 

Hertil tilføjer de også, at alle elever i folkeskolen fortsat skal blive hjemme. Det gælder ikke blot elever fra folkeskolen, men også studerende på ungdomsuddannelser, som er blevet sendt hjem. Det skriver TV 2, der også skriver, at de hjemsendte elever i stedet vil modtage fjernundervisning.  

Ydermere erfarer TV 2 også, at restauranter, caféer og barer fortsat vil skulle holde lukket efter 3. januar. De forlængede restriktioner er derfor også gældende for disse virksomheder. Desuden vil det også være påkrævet, at både kultur- og idrætsliv vil holde lukket til 17. januar.

Der er indkaldt til pressemøde i Spejlsalen i Statsministeriet kl. 19.00 i dag. Det forventes, at de her vil fortælle mere om restriktionerne.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.