Foto: Shutterstock

Medie: Offentligt ansatte sendes hjem

På Mette Frederiksens pressemøde i dag forventes det, at der indføres nye og strenge restriktioner. En af de mest vidtgående restriktioner er hjemsendelsen af offentlige ansatte.

De nye restriktioner, som forventes at blive gennemført efter Mette Frederiksens pressemøde klokken 12 i dag, bliver ulige fordelt i landet.

I 38 kommuner slår restriktionerne særligt hårdt. Der forventes, at barer og restauranter skal lukke ned i disse kommuner, ligesom offentlige ansatte vil blive sendt hjem. Alt sammen i et forsøg på at inddæmme det smittetryk, der lige nu bare stiger og stiger. 

Regeringen har tidligere udtalt, at de står klar til at skærpe deres tiltag, hvis smittetrykket ikke begyndte at falde. Efter weekendens rekordtal står det nu klart, at regeringen nok engang må handle for at sikre sig, at COVID-19-smitten ikke løber løbsk.

Indtil videre er det kun rygter, der videreformidles af medier som Ekstra Bladet og BT. Det virker dog sandsynligt, at det netop er disse tiltag, som Mette Frederiksen vil offentliggøre på sit pressemøde.

Også børn i folkeskole og på ungdomsuddannelser kan forvente at blive ramt. Her bliver der tidlig 'juleferie' med hjemmeundervisning. Om dette kun gælder for de 38 hårdt ramte kommuner, eller det bliver indført i hele landet er stadig uvist.

De 38 kommuner, der som minimum rammes af regeringens skærpelser er:

Albertslund, Allerød, Ballerup, Brøndby, Dragør, Egedal, Faxe, Fredensborg, Frederiksberg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Greve, Gribskov, Helsingør, Herlev, Hillerød, Hvidovre, Høje-Taastrup, Hørsholm, Ishøj, København, Køge, Lejre, Lyngby-Tårbæk, Odense, Roskilde, Rudersdal, Rødovre, Slagelse, Solrød, Tårnby, Vallensbæk, Vordingborg, Aarhus.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også