Medie: OW Bunker gik bag ryggen på sin revisor

OW Bunker lavede tvivlsom regnskabsmanøvre - en problematisk post i regnskabet for tredje kvartal forsvandt.

Da OW Bunker kort inden sin konkurs den 7. november i fjor fik en problematisk post i virksomhedens kvartalsregnskab til at forsvinde, skete det bag om ryggen på virksomhedens egen revisor, Deloitte.

Deloitte blevet således hverken adspurgt eller orienteret, og var det sket, ville Deloitte have protesteret, siger revisionsselskabet til Finans.

Finans afslørede i november, hvordan OW Bunker uden nogen nærmere forklaring ændrede sine regnskabsprincipper, da selskabet offentliggjorde det ureviderede regnskab for tredje kvartal den 23. oktober 2014.

Manøvren betød, at kundernes rentebetalinger blev indregnet i bruttoavancen, og ikke - som hidtil - som finansielle indtægter i resultatopgørelsen. Dermed forsvandt de ind i en langt bredere post og blev nærmest usynlige for omverdenen.


Ifølge Finans er posten interessant, fordi den i overvejende grad bestod af stærkt stigende renteindtægter fra Tankoil i Singapore.

Tankoils kredit var kommet ud af kontrol, og da det stod klart, at kunden ikke kunne betale gælden tilbage til OW Bunkers datterselskab Dynamic Oil Trading, tog det livet af den nordjyske børsnoterede olievirksomhed.

Både OW Bunkers bestyrelse og den tidligere topchef Jim Pedersen har meldt ud, at de ikke kendte til den eskalerende Tankoil-kredit, der fuldstændig sprængte OW Bunkers officielle kreditpolitik.

Spørgsmålet er derfor, hvordan både direktion og bestyrelse kunne være uvidende om kreditten, når de tilsyneladende gjorde en aktiv indsats for at flytte renteindtægterne.

Hverken tidligere bestyrelsesformand Niels Henrik Jensen og tidligere topchef Jim Pedersen vil kommentere sagen overfor Finans.

Emneord: OW Bunker, Statsrevisor, Direktion, Bestyrelse, Bestyrelsesmedlemmer
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 21.11.18 Ledelse
  Lejre slanker direktionen

  Der bliver kun ansat én ny direktør som erstatning for to, der stopper. Det giver en besparelse og skal samtidig sikre et endnu bedre samarbejde på tværs af fagområderne. Ny stilling som vicekommunaldirektør bliver snart slået op.

 • 22.11.17 Politik
  Sådan fordeles magten i KL bestyrelsen

  Den partimæssige sammensætning af KL’s bestyrelse i valgperioden 2018-2022 er opgjort på valgnatten - før fintællingen er på plads.

 • 20.04.17 Politik
  Landdistrikternes Fællesråd konstituerer bestyrelse

  Bestyrelsen i Landdistrikternes Fællesråd har udpeget en næstformand og fordelt udvalgspladser.

 • 21.04.15 Ledelse
  Ny kommunaldirektør ansat i Assens Kommune

  42-årige Finn G. Johansen bliver Assens Kommunes nye kommunaldirektør. En stilling, han tiltræder den 1. marts 2015.

 • 25.11.14 Politik
  Samlet løsning for Familieafdelingen på plads

  Ledelsen i Børn og Familie i Randers Kommune bliver udskiftet, og en midlertidig ledelse vil nu i samarbejde med medarbejderne tage fat om udfordringerne i afdelingen. Målet er at sikre gode vilkår for familier med særlige udfordringer og et godt arbejdsmiljø fremover. Samtidig har byrådet godkendt, at Socialstyrelsens Task Force bliver ansøgt om bistand.