Medie: Skat i massive problemer med it-system

Skat har problemer med konkursbegæring af virksomheder, der ikke betaler den skat de skylder.

Siden september har Skat haft massive problemer med konkursbegæring af virksomheder, der ikke betaler den skat, de skylder. TV2 Nyhederne fortæller, at det skyldes et IT-system, der ikke fungerer.

I fjerde kvartal 2012 begærede Skat 110 virksomheder konkurs. I samme periode af 2013 var det ni. Det svarer til en tolvtedel.

Og det er konkurrenceforvridende for de virksomheder, der betaler den skat, de skal og giver tilbud efter alle kunstens regler, mener brancheorganisationen Dansk Byggeri.


- Når man så konkurrerer med en virksomhed, som egentlig skulle have været konkurs og måske ikke betaler den skat, de skal, fordi de er i stor restance til Skat, så opstår der unfair konkurrence, siger Bo Sandberg, som er cheføkonom i Dansk Byggeri til TV2 Nyhederne.

Skat siger til TV2 Nyhederne, at problemet skyldes IT-systemet EFI. Det er et fælles inddrivelsessystem, der ikke virker.

- Der er altid en tabsrisiko, når vi er længere om at få penge i kassen end vi normalt er. Derfor arbejder vi også benhårdt på at få det her system til at fungere. 

- Og vi er da meget kede af, at der er gået så lang tid, for det er vigtigt for os, at vi kommer efter de virksomheder, der ikke indbetaler til tiden, siger Jens Sørensen, der er direktør for inddrivelse i Skat.

Skatteminister Morten Østergaard (R) siger, at der skal rettes op på systemerne.

- Det her er nyt for mig, og det er en helt uholdbar situation. Jeg har bedt Skat fremlægge en plan for håndtering af konkurssagerne, indtil it-systemet er i fuld drift. For håndteres skal de naturligvis, siger ministeren til TV2 Nyhederne.

/ritzau/

Emneord: Skat, Morten Østergaard, IT, IT-systemer, EFI, Konkursbegæring
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også