Meld og Feld var EU-skeptikernes fællesprojekt i EU

EU har i flere år støttet de to EU-kritiske initiativer Meld og Feld, som arbejdede for EU-skeptikernes interesser. Få overblik her.

Omdrejningspunktet for DF-skandalen, de EU-kritiske organisatrioner Meld og Feld, eksisterer ikke længere.

Her kan du få mere at vide om dem:

Læs mere om DF-skandalen

Vi har samlet alle artikler om DF-skandalen med misbrug af EU-midler på denne temaside. 

* Meld er en forkortelse for Movement for a Europe of Liberties and Democracy. Det var en politisk, europæisk alliance. Organisationen samlede de EU-skeptiske partier fra EU's medlemslande og politikere fra hele EU i ét fælles parti.

* Melds medlemmer var i nogle tilfælde de samme som højrefløjsgruppen i EU-Parlamentet EFD - Europe of Freedom and Democracy. Dansk Folkeparti sad både i EFD og i Meld.

* Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt var medlem af Melds ledelse.

* Meld var delvist finansieret af EU. Siden 2004 har det været muligt for de paneuropæiske partier og alliancer at modtage økonomisk støtte, der dækker op til 85 procent af deres udgifter.

* Feld var en politisk fond, der var tilknyttet Meld. Fonden havde til opgave at observere, analysere og bidrage til den europæiske politiske debat.

* Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen, blev i efteråret 2012 valgt som vicepræsident for fonden Feld, som var tilknyttet den politiske alliance Meld.

* Både Meld og Feld blev lukket ved udgangen af 2015. 

Kilder: europarl.europa.eu, meldeuropa.com og Ekstra Bladet.

/ritzau/

Emneord: Morten Messerschmidt, Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, Skandaler, Embedsmisbrug, Svindel, EU-støtte, DF-sagen, OLAF, Meld
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også