Meningsmåling: Thulesen Dahl har mest magt i dansk politik

DF-formanden er den politiker med mest magt i dansk politik lige nu, viser Voxmeter-undersøgelse for Ritzau.

Hverken Lars Løkke Rasmussen (V), Anders Samuelsen (LA) eller Søren Pape Poulsen (K) - spidserne i VLAK-regeringen - har ifølge danskerne mest magt i dansk politik lige nu.

Nej, den mest magtfulde politiker er Kristian Thulesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti.

Det viser en webundersøgelse, som Voxmeter har lavet for Ritzau. 


Undersøgelsen er lavet fra 8.-13. juni, og der er 1012 besvarelser. Den kommer, lige før Folkemødet på Bornholm begynder torsdag.

51,4 procent peger på DF-formanden. Statsminister Løkke følger efter med 38,1 procent, mens Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, er treer på listen med 7,9 procent. 

Udenrigsminister Samuelsen halter langt efter med 1,6 procent. Kun 0,5 procent peger på justitsminister Pape Poulsen.

Kristian Thulesen Dahl er ganske fornøjet. 

- Jeg er godt tilfreds med, at danskerne har den lidt samme fornemmelse af tingene, som jeg har: Nemlig at Dansk Folkeparti har fået sig placeret i en ret unik position på Christiansborg. 

- Vi har stor mulighed for at påvirke tingene, siger han.

Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, mener ikke, at undersøgelsen giver det retvisende billede af magtbalancen i dansk politik.

- Jeg er ikke overrasket over resultatet, men jeg er ikke enig i det. Når man åbner sin avis eller tænder for sit tv, så er det konflikthistorierne, som fylder. 

- De historier, hvor regeringen og vores parlamentariske grundlag er enige, fylder ikke så meget, da de ikke er spændende historier at bringe. 

- Så fokuserer man alene på de historier, hvor vi er uenige, kan jeg godt forstå det lidt forkerte indtryk, siger Ellemann-Jensen.

DF har på det seneste i parløb med Socialdemokratiet blandt andet drillet regeringen gevaldigt med placeringen af den nye politiskole i Vestdanmark. 

Den endte i Vejle i stedet for Herning, som regeringen og i særdeleshed Venstre ellers ønskede det.

Også regeringens ønske om at hæve pensionsalderen yderligere faldt i vasken på grund af DF og S.

Politisk kommentator Hans Engell mener, at Mette Frederiksen står stærkere, end resultatet viser. 

- Det er hendes samarbejde med Thulesen Dahl, som i virkeligheden udgør tyngden i øjeblikket. 

- Desuden står statsministeren også stærkere. Han har serveretten, og det er på hans banehalvdel, der forhandles, siger Engell.

Ifølge Engell kan Løkke leve med resultatet. For Samuelsen, Pape og Mette Frederiksen er det et "møgresultat", mener Engell.

- Parløbet med DF burde have gavnet Mette Frederiksen. Men vælgerne oplever det på den måde, at hun slutter sig til, og Løkke bøjer sig, siger han.

/ritzau/

Emneord: Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, Magt, Målinger, 150617
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 24.06.17 Ove O.
  Tja

  Ja, man kan godt se, at DF sidder godt ved magten lige for tiden. Det kan være lidt uhyggeligt at tænke på, når man hører dem der støtter DF, fx på de sociale medier.

  Mvh
  Ove,
  isolering3tilbud.dk

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også