Mens EU-lederne stadig taler om 160.000 kom der alene i november 140.000 flygtninge til Europa

Der er allerede kommet fire gange så mange flygtninge til Europa, som der kom i hele 2014.

140.000 flygtninge og migranter er kommet til Europa i november via Middelhavet. Det er et fald fra oktober, hvor der kom 220.000, oplyser FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR).

Det er fortsat et meget højt tal, siger FN-organisationen.

Flygtninge - migranter - folkevandring

Tusinder og atter tusinder af mennesker kommer i øjeblikket til Europa for at flygte fra forfølgelse og krig med drømmen om et liv i tryghed. Debatten raser om, hvad Europa skal gøre, og hvad Danmark selv skal gøre.
 
 

Det betyder, at der hidtil i år er kommet over 800.000 til Europa. Det er fire gange flere end det samlede antal i 2014.

- Årsagen til nedgangen i antallet af ankomne har at gøre med ændrede klimatiske betingelser i Det Ægæiske Hav, men også at de tyrkiske myndigheder slår ned på menneskesmuglere, siger en talsmand for UNHCR.

Hundredtusinder har i år i små både og gummibåde ladet sig smugle fra Tyrkiet til Grækenland.

EU's stats- og regeringschefer indgik søndag en aftale med Tyrkiet om at begrænse strømmen af flygtninge og migranter og at slå til mod menneskesmuglere.

Tyrkiet får tre milliarder euro (over 22 milliarder kroner) af EU-landene for til gengæld at håndtere og hjælpe de 2,2 millioner syriske flygtninge, som befinder sig i Tyrkiet.

Samtidig får Tyrkiet tilsagn om, at forhandlingerne med EU om medlemskab af unionen vil blive genoptaget.

Flygtningestrømmen har udløst en stor krise i det europæiske samarbejde. Størstedelen af de mange på flugt fra krige og økonomiske hårde tider har søgt mod Tyskland og Sverige.

Begge lande melder nu, at de har nået grænsen for, hvad de formår at modtage af asylansøgere. 

/ritzau/Reuters

Emneord: Flygtninge, Tyrkiet, UNHCR, Grækenland
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også