Mercado indtager børne- og socialministeriet: Borgerlig vagthund går fra barsel til ministerkontor

Danmarks nye børne- og socialminister er de De Konservatives Mai Mercado. Hun vil værne om borgerlige dyder.

De Konservatives Mai Mercado kan indtage en post som børne- og socialminister i den nye trekløverregering, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsenterer mandag.

Den nye børneminister er selv på barsel i øjeblikket med barn nummer to og skulle egentlig først vende tilbage til marts. Men hun vender altså tilbage til det politiske arbejde lidt før tid for at blive en del af den nye regering.

Mai Mercado blev politisk ordfører for De Konservative i 2014 og frem til sin barsel. Hun afløste Lene Espersen på posten. Ved den lejlighed sagde hun til Politiken.

- Jeg ser os som en vagthund, der værner om de borgerlige dyder og sørger for, at der bliver ført en borgerlig politik. 


Mai Mercado er kristen og stod i 2015 bag en kronik i Berlingske med et budskab om, at kristendommen bør fylde mere i den offentlige debat. 

Det sørgede hun samtidig selv for, da hun i kronikken slog fast, at kristendommen er bedre end islam.

Men det var en kommentar af noget anden karakter, der for alvor fik sat sindene i kog og tilmed førte til flere trusler på livet for politikeren og hendes lille datter.

Da politiet ryddede Christianias hashboder i juni 2016, skrev hun på sin Facebook-profil:

"Findes der noget bedre end barsel med en nyfødt? Det skulle da lige være TV 2 NEWS kørende i baggrunden, hvor politiet gennemsmadrer hashboder på Christiania! I love it".

Flere af truslerne mod politikeren var så grove, at gerningspersonerne senere blev dømt for det. En 29-årig mand fik fem måneders ubetinget fængsel, mens en 18-årig kvinde fik 60 dages betinget fængsel.

Mai Mercado udtalte efterfølgende, at hun ikke ville afholde sig fra at lave kritiske opslag om hash og Christiania i fremtiden.

- Når det er sagt, har jeg lært den lektie, at jeg ikke skal kombinere min familie med et stærkt politisk opslag, sagde hun.

Mai Mercado er 36 år, men har allerede mange år i politik bag sig. Hun er uddannet cand.scient.pol. og blev valgt ind i Folketinget for De Konservative i 2011, men havde på det tidspunkt været medlem af byrådet i Odense i fem år.

Emneord: Ny regering, Ministerholdet, Mai Mercado, Det Konservative Folkeparti
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 30.07.18 Social
  Seks anbefalinger til socialministeren

  LOS-Landsorganisation for sociale tilbud er Danmarks største brancheorganisation for ikke-offentlige sociale tilbud hilser Mai Mercados serviceeftersyn og styrkelse af tilsynene velkommen.

 • 17.05.18 Social
  Vi skal se på alle led i drabssag

  Sagen om drabet på en 55-årig købmand fra Suldrup i Nordjylland skal undersøges til bunds i alle led af behandlingskæden, mener LOS - Landsorganisationen for sociale tilbuds direktør Michael Graatang,

 • 25.03.18 Politik
  Nu skal handicappede i job: Minister lancerer kampagne

  Der fortsat alt for mange, der står uden for arbejdsmarkedet, selv om mange virksomheder tager et socialt ansvar, og selv om der er ordninger som eksempelvis fleksjob, personlig assistance og hjælpemidler, lyder det fra beskæftigelsesministeren.

 • 28.11.17 Politik
  Fængselsbetjente: Godt vi undgik besparelser

  Fængselsforbundet er tilfredse med den politiske aftale om kriminalforsorgen for de kommende år.

 • 28.11.17
  Politisk aftale om kriminalforsorgen indtil 2021

  Ny aftale har fokus en stærkere indsats mod banderne, en målretning af ressourcerne til de indsatte som kan og vil et liv uden kriminalitet samt opførelsen af et nyt stort og moderne arresthus i nærheden af København. Hent aftalen her.