Messenger-lignende app hjælper udfordrede unge til job og uddannelse

Jobcentret i Varde Kommune har udviklet en Messenger-lignende app, der letter kommunikationen mellem kommunens sagsbehandlere og de ca. 400 unge mellem 18 og 30 år, der er på uddannelseshjælp.

Siden september har Varde Kommunes Afdeling UNG gjort brug af den nyudviklede app, WAKKS.

WAKKS varetager den elektroniske kommunikation med de ca. 400 borgere mellem 18 og 30 år, der er tilknyttet Afdeling UNG i Varde Kommunes Jobcenter.

Tidligere kommunikerede Jobcenteret med de unge på sms, men da EU’s databeskyttelsesforordning trådte i kraft maj 2018, blev det en udfordring at fortsætte med at kommunikere på de unges præmisser, uden det gik ud over datasikkerheden. Dette lagde grund for udviklingen af appen WAKKS. Et tiltag der skal være med til at understøtte, at de unge får uddannelse og job.

Indtil videre har 46 kommuner vist interesse for appen, og den er allerede blevet indført i Esbjerg, Syddjurs og Rebild Kommune.

CITAT

Michelle Valkær, Job- og uddannelseskonsulent på Jobcenter Varde:

”Vi har en stor gruppe unge, der har svært ved at honorere krav om at tjekke e-Boks og forstå det, der bliver sendt. Vi har også nogle unge, der har rigtig svært ved at tale i telefon på grund af diagnoser eller andre udfordringer. Appen gør det lidt nemmere for dem at komme i kontakt med os.”

”Vi har ikke længere den byrde, at vi selv skal journalisere, for det gør appen automatisk. Det giver os dermed bedre tid til borgeren.” 

”Job- og uddannelseskonsulenterne har nu langt mere viden om, hvad der foregår i den unges liv, hvilket er vigtigt for at kunne skabe en plan og et forløb for den unge.”

Thomas Neville, projektleder for WAKKS:

"I arbejdet med udviklingen af WAKKS, har vi involveret brugerne hele vejen igennem udviklingsprocessen. Det betyder, at WAKKS er skræddersyet til hverdagen for både de unge og medarbejderne.”

OM APPEN

 • Appen WAKKS er udviklet med inddragelse af medarbejdere ved Afdeling UNG samt en gruppe unge borgere, der er tilknyttet Jobcentret.
 • WAKKS sender beskeder mellem den unge og Jobcentret på en sikker måde og journaliserer automatisk korrespondancen for medarbejderen.
 • WAKKS minder i sit udtryk om appen Messenger og kan sende beskeder, billeder samt dokumenter.
 • Appen kræver NEM-ID for at logge på første gang. Derefter kan man enten vælge at bruge en 4-cifret kode, ansigtsgenkendelse eller fingeraftryk for at få adgang.
 • Se animationsvideo om appens funktioner i vedhæftede link.
Varde Kommune på DenOffentlige.dk Varde Kommune
Aktivitet: Artikler: 27 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.