Messerschmidts homoudtalelser vækker politisk forargelse

Flere politikere langer ud efter Dansk Folkeparti, der ikke vil bruge EU-midler på homoorganisation.

Et bredt udvalg fra det politiske spektrum slår nu løs med forargelsens boldtræ mod Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt og Pia Adelsten i en debat om brugen af EU-midler.

De to politikere mener ikke, at det er op til EU at give penge til den internationale organisation for homoseksuelles rettigheder ILGA, når et befolkningsflertal i flere østeuropæiske lande er imod homoægteskaber og homoadoptioner.

Og den indstilling vækker stor harme.

Jeppe Kofod, Socialdemokraternes spidskandidat til EU-parlamentsvalget, mener, at ILGA udfylder en vigtig forpligtigelse i EU.

- Vi ved, at I mange lande er der problemer med homoseksuelles rettigheder. Derfor er det vigtigt, at vi også støtter en organisation som ILGA. Det er helt vildt, at Dansk Folkeparti ikke mener, at vi skal betale til det, siger Jeppe Kofod til DR.

Også Folkebevægelsens spidskandidat ved EU-Parlamentsvalget, Rina Ronja Kari, ryster på hovedet.

- At kalde støtte til at sikre bøsser og lesbiske rettigheder for frås er sgu et menneskesyn, jeg ikke kan følge. Jeg støtter kampen for at sikre LGTBI-rettigheder overalt i verden, siger hun.

Også ligestillingsminister Manu Sareen melder sig ind i debatten.

- Der er vi så uenige, for naturligvis skal der bruges midler på EU-borgeres rettigheder, skriver han på Facebook.

Messerschmidt, der er spidskandidat for Dansk Folkeparti ved det kommende valg til EU-Parlamentet, har brugt dele af sin kampagne frem mod valget på at angribe EU's brug og "frås" med penge.

Og det er i den forbindelse, at udtalelsen ifølge DR er faldet på en blog på jp.dk og siden uddybet overfor DR.

/ritzau/

 
Emneord: Homo, Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt, Pia Adelsten
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 28.11.17 Politik
  Fængselsbetjente: Godt vi undgik besparelser

  Fængselsforbundet er tilfredse med den politiske aftale om kriminalforsorgen for de kommende år.

 • 28.11.17
  Politisk aftale om kriminalforsorgen indtil 2021

  Ny aftale har fokus en stærkere indsats mod banderne, en målretning af ressourcerne til de indsatte som kan og vil et liv uden kriminalitet samt opførelsen af et nyt stort og moderne arresthus i nærheden af København. Hent aftalen her.

 • 24.11.17 Infrastruktur
  Et enigt Folketing står bag nyt bevillingssystem for de videregående uddannelser

  Med aftalen er der enighed om at gennemføre en reform af bevillingssystemet for de videregående uddannelser. Læs hele aftalen her.

 • 03.06.16 Politik
  Bredt forlig om gymnasiereform

  Reform af de gymnasiale uddannelser vil ruste Danmarks studenter til at møde de krav, der venter dem i deres videre uddannelse og tilværelse, og på et arbejdsmarked, der fremover stiller endnu større krav til den enkelte. Hent aftale teksten her.

 • 19.12.13 Politik
  Ny sygedagpengemodel forhandlet på plads

  Alle sygemeldte får økonomisk tryghed under hele sygdomsforløbet. Indsatsen for sygemeldte bliver derudover fremrykket, forbedret og målrettet syge borgere med størst behov. Det er hovedindholdet i en bred politisk aftale om en ny sygdagpengemodel, som regeringen i dag har indgået med Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance.