Metodecentret lancerer alternativ til amerikanske MST

Det nye behandlingstilbud hedder MSI og er udviklet af Metodecentret i samarbejde med flere kommuner. Fra 2019 træder de nuværende MST-organisationer ud af samarbejdet med MST og flere af dem træder ind i et nyt samarbejde med Metodecentret om MSI.

1. januar 2019 lancerer Metodecentret et alternativ til det kendte amerikanske behandlingstilbud Multisystemisk Terapi, MST. Det nye behandlingstilbud hedder Multisystemisk Indsats, MSI, og bliver et intensivt behandlingstilbud til udsatte børn og unge med adfærdsproblemer. Det er en bredere målgruppe, end der i dag kan henvises til i MST.
 
Det nye behandlingstilbud er udviklet i et samarbejde mellem flere af de nuværende MST-organisationer og Metodecentret, som hidtil har fungeret som såkaldt MST-netværkspartner. Med virkning fra årsskiftet indstiller de fem nuværende MST-organisationer samarbejdet med MST Services i USA, og Aarhus, Herning og Randers Kommuner indgår i stedet et nyt samarbejde med Metodecentret om MSI.
 
MSI skal skabe langtidsholdbare forbedringer
MSI inddrager alle aktører i barnets eller den unges liv. Behandlingen skal være både systematisk og fleksibel, og fokus er på at skabe langtidsholdbare forbedringer af barnets eller den unges livsmuligheder.
 
”Vi har taget udgangspunkt i relevante teorier indenfor det systemiske, kognitive og udviklingspsykologiske, fordi det passer godt til den tilgang, som vi har erfaring for virker. Vi har arbejdet tæt sammen med de eksisterende MST-organisationer og vores kolleger i Metodecentret”, siger Randi Nørup fra Metodecentret. Hun har sammen med Trine Gaardsøe fra Metodecentret udviklet det nye behandlingstilbud.
 
Skræddersyet til Danmark
Med det nye behandlingstilbud adresserer Metodecentret en række udfordringer, som de fem MST-organisationer har oplevet med MST.
 
”MSI tager højde for en række kulturelle og samfundsmæssige vilkår, der er forskellige fra USA, som MST er udviklet til. Vi tager også højde for, at de fleste kommuner i Danmark ikke er store nok til i længere tid at have et team målrettet en snæver målgruppe. Det er vigtigt, at man hele tiden kan tilpasse sig de behov, der er i kommunerne. Det er det, MST ikke kan, fordi man kun har licens til at arbejde med én type målgruppe”, siger Trine Gaardsøe.
 
MST-Aarhus forventer bedre kvalitetssikring
Hos den nuværende MST-organisation MST-Aarhus har man store forventninger til det nye behandlingstilbud.
 
”Vi forventer at få en bedre kvalitetssikring af en bredere målgruppe med MSI. Jeg tror, det bliver rigtig godt. Metodecentret har været gode til at inddrage og involvere os i processen omkring tilbuddet, så forventningen er også, at det gode samarbejde fortsætter”, siger Leif Møller, som er leder af MST-Aarhus.
 
Hos Metodecentret ser man frem til, at det nye behandlingstilbud skydes i gang.
 
”Vi håber og forventer, at MSI vil være mere relevant for flere kommuner, så flere børn og unge kan få adgang til denne type behandling”, siger Simon Østergaard Møller, som er daglig leder af Metodecentret.
 
For yderligere information om MSI kontakt Metodecentret.
Metodecentret på DenOffentlige.dk Metodecentret er en medlemsorganisation for kommuner og regioner i hele Danmark. Vi har til formål at bidrage til at forbedre kvaliteten på det sociale område og samtidig udnytte ressourcerne bedre...
Aktivitet: Artikler: 9 | Kompetenceområder: 4

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 05.03.21 Social
  Nyt ungdomspanel skal rådgive regeringen om trivsel

  Regeringen har nedsat et nyt, hurtigarbejdende ungdomspanel. Panelet skal både komme med anbefalinger til, hvordan man kan rette op på den mistrivsel, som corona-krisen har skabt, og se på, hvordan man generelt kan forbedre ungdomslivet.

 • 02.03.21 Social
  Første spadestik på ny døgnvarmestue i Aarhus

  Tirsdag d. 2. marts begynder arbejdet med at etablere en ny varmestue på arealet ved Godsbanen.

 • 26.02.21 Social
  Hver fjerde københavnske forælder ved ikke, om deres barn taler med ekstremister online

  En ny undersøgelse viser, at hver fjerde københavnske forælder ikke ved, hvem deres barn taler med online. Det er problematisk under en coronakrise, hvor børn og unge tilbringer ekstra meget tid bag skærmen, da det kan give grobund for ekstremister. Det mener beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Cecilia Lonning-Skovgaard (V), der nu sætter en oplysningskampagne i gang med hjælp til forældrene.

 • 26.02.21 Social
  God nyhed – flere lære- og praktikpladser

  Nye tal fra Undervisningsministeriet viser, at der i 2020 er indgået i alt 47.855 lære- og elevpladser på erhvervsuddannelserne imod 43.856 i 2019. Det er en stigning på 3999 pladser - eller godt 9 pct. ”Det er et fantastisk resultat”, siger FH's næstformand Nanna Højlund.

 • 26.02.21 Social
  Kontrolenhed mod social dumping har gennemført 28 kontroller

  Der skal være ordentlige løn- og arbejdsvilkår på statens arbejdspladser, og derfor oprettedes der i juni 2020 en kontrolenhed, der på uanmeldte kontrolbesøg skal sikre medarbejdernes vilkår. Enheden begyndte arbejdet i oktober og har ved årsskiftet gennemført 28 kontroller.