Metro-ups: Håndspritten har aldrig virket mod corona

Håndspritten, der har været brugt i Metroen, er godkendt til bekæmpelse af bakterier, men ikke til bekæmpelse af vira. Det betyder derfor, at håndspritten med stor sandsynlighed aldrig har haft den ønskede effekt.

Umiddelbart skulle man tro, det var en Aarhus-historie, men det er det ikke. Historien om håndspritten, der skulle beskytte mod coronavirus, men som ikke var godkendt er nemlig fra Metroen i København.
 
Det viser sig nemlig, at den håndsprit, som har været tilgængeligt for passagererne i Metroen i København, aldrig har virket efter hensigten.
 
Eller det har den. Bare ikke mod corona-virus. 
 
Københavns metro har i et opslag på Facebook undskyldt den ‘falske tryghed, de har skabt', hvorefter de fortæller de, at der er fundet en ny håndsprits-leverandør.
 
Tomme beholdere overalt
 
“Hvis du har rejst med metroen i dag, har du måske bemærket, at alle beholderne med hånddesinfektion på stationerne var tomme. Dette skyldes ikke en forglemmelse, men et bevidst valg. Vi er nemlig blevet gjort opmærksomme på, at det hånddesinfektionsmiddel, vi har sat op på stationerne som en ekstra sikkerhedsforanstaltning mod smittespredning af coronavirus/Covid-19, kun er godkendt til bekæmpelse af bakterier, men ikke er godkendt til bekæmpelse af vira. Det er stik imod hensigten, og derfor har vi i nat tømt samtlige beholdere indtil et nyt, godkendt produkt er indkøbt.
 
Vi forventer, at den nye hånddesinfektion begynder at blive fyldt på i disse timer og vil være på alle stationer senest i løbet af weekenden. Så hvis du møder en dispenser med væske i, er den god nok – den virker, som den skal.
 
Vi forstår på vores driftsoperatør, at den hidtidige leverandør ikke er stoppet med at sælge midlet, selv om Miljøstyrelsen gav et påbud til leverandøren om dette helt tilbage i maj. Det er selvfølgelig meget kritisabelt, og vi føler os snydt. Vores operatør har øjeblikkeligt opsagt samarbejdet med den nu tidligere leverandør af hånddesinfektion til fordel for en ny leverandør, som kan levere den kvalitet, som vi har bestilt.
 
Vi er enormt kede af, at vi er kommet til at skabe falsk tryghed ved at tilbyde en service, der ikke er i orden.
 
Endnu engang tak til den kunde, der tog kontakt til os og hjalp med at gøre os opmærksomme på fejlen," sådan skriver Københavns Metro i opslaget. 
 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne