Metroen om kritik: Vi har 55 millioner glade passagerer

Ifølge Metroselskabet er Produktivitetskommissionen for enøjet i sin beskrivelse af metroen som "urentabel".

Metroselskabet går i rette med Produktivitetskommissionen, der i sin længe ventede rapport om den danske infrastruktur stempler de københavnske metrobyggerier som "urentable".

- Produktivitetskommissionen har fremlagt en rapport, som vi ser frem til at læse. Det er dog vigtigt at understrege, at rapporten kun ser på produktivitet, siger Metroselskabets administrerende direktør, Henrik Plougmann Olsen.

- Normalt ville man jo se på hele afkastet af investeringen: Byudvikling og vækst, tiltrækning af erhvervsliv og ejendomspriser. Alle disse aspekter har kæmpestor værdi både for den enkelte borger og for samfundet som helhed, siger han.

Kommissionen skriver i sin 128 sider lange analyserapport, at "størstedelen af letbaneprojekterne og alle metroprojekterne er urentable".

- Når ingen af projekterne er samfundsøkonomisk rentable, skyldes det, at metroprojekter er dyre at anlægge, fordi de primært kører i borede tunneler, konkluderer kommissionen.

Men det er for snæver en betragtning, mener Metroselskabet:

- Alle, der bevæger sig rundt i København, kan jo se, hvilken gevinst metroen og anden højklasset transport har været for hovedstadsområdet, siger han.

- Vi ved, at det har afgørende betydning både for virksomheder og borgere, hvor langt der er til nærmeste metrostation. Jeg tror ikke, at vores 55 millioner årlige passagerer ser metroen som en håbløs investering, siger Henrik Plougmann Olsen.

/ritzau/

 
Emneord: Produktivitet, Metroselskabet, Henrik Plougmann Olsen, Produktivitetskommissionen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 16.01.15 Ledelse
  Sygehusene forbedrer produktiviteten

  De offentlige sygehuse har i perioden 2012 til 2013 øget produktiviteten og følger dermed den positive udvikling fra de foregående år. Det viser en ny rapport fra Sundhedsministeriet, Finansministeriet og Danske Regioner.

 • 28.10.13 Politik
  Tag faget tilbage

  Tiden er kommet til, at vi som sundhedsfaglig gruppe melder fra over for myndighedernes tiltagende kontrol og bureaukrati og kræver faget tilbage.

 • 10.09.13 Velfærd
  Kommuner og regioner: mere resultatløn

  Både KL og Danske Regioner støtter ønsket om øget brug af resultatløn til offentligt ansatte. Fagforeningerne er lydhør, men skeptiske.

 • 10.09.13 Velfærd
  Også den offentlige sektor skal op i gear

  Produktivitetskommissionen peger på effektivisering i det offentlige for milliarder af kroner, hvor de konkrete resultater i den offentlige sektor skal være i fokus. Det bakker DI fuldt ud op om.

 • 09.09.13 Velfærd
  Mere tillid, mindre kontrol

  FTF er meget enig, når Produktivitetskommissionen i dag anbefaler, at offentligt ansatte skal bruge mindre tid på at dokumentere arbejdsprocesser og vises mere tillid til deres faglige skøn.