Mette Bock tager kraftig afstand fra DR-satire på Allerslev-pressemøde

Det er den måske værste dag i hendes liv, og så forsøger DR at lave satire. Hvad er det for noget, siger en forarget kulturminister, der undrer sig over, hvordan redaktøren kan bakke opførslen op.

Efter måneders konstant pres og afsløringer, måtte københavns nu tidligere integrations- og beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev forleden kaste håndklædet. Efter den ene radikale støtte faldt fra efter den anden, og sagerne hobede sig op, blev skandalen for meget, og hun indkaldte til pressemøde. Det foregik på Københavns Rådhus, og som altid var der pakket med pressefolk. Skandalen var blevet enorm, og havde national interesse. Allerslevs sager kom i selskab med en række andre store kommunalpolitiske skandaler.

På pressemødet meddelte Allerslev, at hun ville trække sig helt fra politik, og da hun åbnede for spørgsmål fra journalisterne var der særligt en deltager, det skilte sig ud. Jonathan Spang, der er stand up komiker og har sig eget ugeprogram på DR, var blandt spørgerne. 
 
"Sex and the City eller Game of Thrones?", ville Jonatan Spang vide.
 
En anden spørger fra DR ville høre om Allerslevs forhold til frysemad, og efterfølgende blev opførslen kritiseret stærkt af både journalister og kommentatorer. Nu melder kulturminister Mette Bock sig i koret.
 
- Det var dumme dumme spørgsmål i en situation, hvor et menneske har den måske værste dag i sit liv. Helt udstillet. Holder pressemøde og så står der en komiker fra DR og stiller de mest tåbelige spørgsmål. Hvad er det for noget? Jeg læste i dag, at hans redaktør tilmed finder det i orden. 
 
Det sagde Mette Bock fra scenen på Aarhus Universitet, hvor hun talte til en stor international konference om konstruktiv journalistik. 
 
- Det er altså langt langt ude, at man kan tillade sig det. Men det værste er, at redaktøren bakker den her opførsel op, lød det nærmest vredt fra kulturministeren.
 
Ministeren uddybede efter sin tale for DenOffentlige, og pegede på, at journalister gør som deres redaktører og ledere vil have. Hvis ikke lederne engang imellem siger fra, så sker sådan noget, påpeger hun.
 
"Forandringer skal komme fra lederne, i det her tilfælde må man altså sige, at det er over stregen. De laver satire på en situation, hvor et menneske ligger helt ned. Her havde jeg gerne set, at nogle ledere tog afstand," siger Mette Bock. 
 
 
Emneord: Mette Bock, Kulturministeren, DR, Public service, Anna Mee Allerslev, Pressemøde, Satire, Stand up
Den Offentlige på DenOffentlige.dk Du er DenOffentlige!...
Aktivitet: Artikler: 233 | Events: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 30.10.17 Per Thomsen
  Mette Bocks armslængde

  Kære Mette Bock.
  Som politiker er du naturligvis et menneske med holdninger og visioner; og netop disse holdninger og visioner har du i den offentlige og politiske debat mulighed for at fremføre, forsvare og præsentere på en sådan måde, at vælgerne kan give dig en stemme i vores lovgivende forsamling. Måske er der forskel på rollerne som folkevalgt på den ene side og minister på den anden side - måske skal man som folkevalgt argumentere for sine holdninger i forhold til kommende lovgivning, medens man som minister skal forvalte i henhold til gældende lovgivning og skabe rammerne for kommende lovgivning og forvaltning? Under alle omstændigheder bliver dine kommentarer til Jonathan Spangs satire vedr. Anne Mee Allerslevs pressekonference et partsindlæg fra en kulturpolitisk magthaver snarere end en kulturpolitisk markering - armslængeprincippet afløses af en kulturministeriel konkret vurdering af en given kulturbegivenhed. Det er betænkeligt i en tid, hvor ytringsfriheden trues fra mange sider - politiske partier ønsker ændringer i DRs redaktionelle indhold, religiøse ekstremister kræver særhensyn ift. kulturelle traditioner, selvcensur hersker af mere eller mindre velbegrundet frygt for “ensomme ulves” voldelige aktioner. Det ville formentlig glæde mange - eller måske blot undertegnede -, hvis kulturministeren undlod at lade sine private ideosynkrasier fylde i den offentlige debat, men derimod forsvarede ytringsfriheden som princip, uafhængigt af det konkrete indhold.
  Venlig hilsen
  Per Thomsen,
  Middelfart

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også