Mette F til Løkke: Man kan kun bruge pengene en gang

Sikring af god kræftbehandling og gode forhold for ældre kommer før skattelettelser, siger S-formand.

Velfærd før skattelettelser. 
 
Sådan lyder budskabet fra Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen, efter statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tirsdag havde holdt sin åbningstale fra talerstolen i Folketinget. 
 
I talen anklagede Lars Løkke Rasmussen S-formanden for at opstille en "falsk" modsætning mellem skattelettelser og velfærd. Der er råd til begge dele, lød det fra Løkke. 

Han henviste til, at Mette Frederiksen som del af Thorning-regeringen selv gav topskattelettelser. Og lettelser selskabsskatten.

Om den anklage fra statsministeren siger Mette Frederiksen:
 
- Man kan kun bruge pengene en gang. Hvis man først har brugt penge på skattelettelser, så er der ikke penge til kræftbehandling og ældre.
 
Derfor opfordrer Mette Frederiksen regeringen til at gøre tingene "i den rigtige rækkefølge":
 
- Jeg vil være sikker på, at vi har en god kræftbehandling. Og jeg vil være sikker på, at der er ordentlige forhold for vores ældre, før vi skal give skattelettelser.
 
Partiformanden kritiserer samtidig regeringen for at sætte for få penge af til velfærd. Budgettet kan ikke fastholde den velfærd, der er i dag, lyder kritikken.
 
- Jeg synes i virkeligheden, at det er for uambitiøst som udgangspunkt bare at ville have et velfærdssamfund, som vi har i dag. 
 
- Men ikke engang det afsætter regeringen penge til, siger Mette Frederiksen.
 
/ritzau/
Emneord: Folketingets åbning 2017, Mette Frederiksen, Socialdemokraterne, Velfærd eller Skattelettelser, Velfærdsdebat
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også