Mette Frederiksen: Der er radikaliserede i fængslerne

Justitsminister erkender under forespørgselsdebat, at der er problemer med radikalisering i fængslerne.

- Vi har problemer med radikalisering i fængslerne.

Det siger justitsminister Mette Frederiksen (S) onsdag i Dansk Folkepartis hasteforespørgsel om radikalisering i fængslerne.

Regeringen har efter terrorangrebet 14.-15. februar i København, da den formodede gerningsmand, Omar Abdel Hamid El-Hussein, dræbte to civile og sårede fem betjente, gransket terrorberedskabet og radikalisering.

- Fra regeringens side er holdningen fuldstændig klar og tydelig: Vi ønsker ikke, at danske fængsler, arresthuse og Kriminalforsorgens institutioner i det hele taget skal være rugekasser for radikalisering, siger Mette Frederiksen.

- Vi tager de metoder i brug, der er nødvendige, for at komme radikaliseringen til livs og overvåge den.

Dansk Folkeparti vil adskille imamer og radikaliserede fra andre indsatte i fængslerne. Desuden skal myndighederne stoppe prøveløsladelser af bandemedlemmer og radikaliserede, siger DF's retsordfører, Peter Skaarup.

- Vi ved, at der finder en meget omfattende radikalisering sted, specielt blandt muslimske indsatte i de danske fængsler. Cirka en femtedel af de Syrien-krigere, som Politiets Efterretningstjeneste (PET) har kendskab til, er tidligere straffede, siger Peter Skaarup.

Kriminalforsorgen har fra slutningen af 2012 til marts 2015 sendt cirka 60 rapporter om radikaliserede indsatte til PET, hvor der før terrorangrebet i Frankrig i januar i år kun var nævnt 39 rapporter, påpeger Peter Skaarup. 

PET er krumtappen i at bekæmpe radikalisering, siger Mette Frederiksen.

- Det vigtigste for mig som justitsminister er at have vished for, at enhver udemokratisk tendens, ethvert tilløb til radikalisering, enhver understøttelse af terror selvfølgelig med det samme tilgår PET, siger justitsminister Mette Frederiksen.

 
Emneord: Mette Frederiksen, Regering, Terror mod Danmark, Radikaliserede indsatte, Radikalisering
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også