Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen med opfordring til unge

Statsminister Mette Frederiksen kommer med en opfordring til danskerne, dagen inden de nye tiltag træder i kraft.

I går indkaldte sundhedsministeriet til et større pressemøde, hvor de fortalte, at der torsdag ville blive indført nye tiltag i hovedstadsområdet.

Særligt nattelivet bliver hårdt påvirket, da alt skal lukke senest klokken 22.00. Derudover skal gæster også benytte sig af mundbind når de besøger barer og restauranter.

Samtidig er de københavnske fodboldklubber blevet pålagt kun at have 500 tilskuere på stadionet, indtil tiltagene ophører igen.

De unge skal holde igen med fester

I øjeblikket er det særligt de unge mennesker, der bliver smittet med covid-19. Derfor appellerer Mette Frederiksen også særligt til disse i sin seneste tal, hun netop har afholdt i forbindelse med et møde ved Grønt Erhvervsforum.

“I det næste stykke tid bør I skrue ned for festerne. Alle skal overholde retningslinjerne, og vi skal alle sammen tænke over, at vi ikke ses med for mange mennesker for tæt på,” lyder Mette Frederiksens opfordring til de unge danskere.

I første omgang vil de 17 kommuner være underlagt de nye tiltag i 14 dage. Derefter vil der blive evalueret på, om tiltagene skal fortsætte, om de skal høre op eller om der skal stærkere tiltag til.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 11.09.20 Politik
  Danmark får en asyl-ambassadør

  Pressemeddelelse: Arbejdet med regeringens ambition om et mere retfærdigt og humant asylsystem styrkes med en ny ambassadørpost og oprettelsen af en tværministeriel task force.

 • 08.06.20 Politik
  Lønkompensationsordningen skal udfases

  Regeringen og arbejdsmarkedets parter er enige om en udfasning af den midlertidige lønkompensationsordning for lønmodtagere frem til og med 29. august. Herefter ophører ordningen.

 • 02.06.20 Politik
  Så meget har regeringen sparet på konsulenter

  Regeringen, KL og Danske Regioner er som en del af økonomiaftalerne for 2021 blevet enige om, at forbruget af eksterne konsulenter i kommuner og regioner er for højt og skal nedbringes. Dermed er der nu under et år efter regeringens tiltrædelse aftalt eksterne konsulentbesparelser i den offentlige sektor på i alt 2 mia. kr. årligt. To tredjedele af regeringens ambition om årlige konsulentbesparelser på 3 mia. kr. er således nået.

 • 29.05.20 Politik
  Beskæftigelsesministeren: Vi må forvente, at flere vil miste jobbet, når hjælpepakkerne udløber

  De officielle ledighedstal fra Danmarks Statistik viser en stigning i ledigheden på 35.500 fuldtidspersoner i april 2020. Ledigheden er på 152.800 fuldtidspersoner svarende til 5,4 procent af arbejdsstyrken. Stigningen i ledigheden overstiger langt de stigninger, vi så i begyndelsen af 2009, hvor ledigheden steg allermest som følge af finanskrisen. Ledigheden er i alt steget med 49.400 i marts og april.

 • 26.05.20 Politik
  Danmark sender 150 millioner kroner ekstra i klimabistand til verdens fattigste

  Regeringen er sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet blevet enige om at give 150 mio. kr. ekstra klimabistand til verdens fattigste. Pengene stammer fra finansloven 2020, hvor aftalepartierne blev enige om at afsætte 150 mio. kr. i tillæg til den generelle udviklingsbistand på 0,7 pct. af BNI.