Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen med opfordring til unge

Statsminister Mette Frederiksen kommer med en opfordring til danskerne, dagen inden de nye tiltag træder i kraft.

I går indkaldte sundhedsministeriet til et større pressemøde, hvor de fortalte, at der torsdag ville blive indført nye tiltag i hovedstadsområdet.

Særligt nattelivet bliver hårdt påvirket, da alt skal lukke senest klokken 22.00. Derudover skal gæster også benytte sig af mundbind når de besøger barer og restauranter.

Samtidig er de københavnske fodboldklubber blevet pålagt kun at have 500 tilskuere på stadionet, indtil tiltagene ophører igen.

De unge skal holde igen med fester

I øjeblikket er det særligt de unge mennesker, der bliver smittet med covid-19. Derfor appellerer Mette Frederiksen også særligt til disse i sin seneste tal, hun netop har afholdt i forbindelse med et møde ved Grønt Erhvervsforum.

“I det næste stykke tid bør I skrue ned for festerne. Alle skal overholde retningslinjerne, og vi skal alle sammen tænke over, at vi ikke ses med for mange mennesker for tæt på,” lyder Mette Frederiksens opfordring til de unge danskere.

I første omgang vil de 17 kommuner være underlagt de nye tiltag i 14 dage. Derefter vil der blive evalueret på, om tiltagene skal fortsætte, om de skal høre op eller om der skal stærkere tiltag til.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.