Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen med opfordring til unge

Statsminister Mette Frederiksen kommer med en opfordring til danskerne, dagen inden de nye tiltag træder i kraft.

I går indkaldte sundhedsministeriet til et større pressemøde, hvor de fortalte, at der torsdag ville blive indført nye tiltag i hovedstadsområdet.

Særligt nattelivet bliver hårdt påvirket, da alt skal lukke senest klokken 22.00. Derudover skal gæster også benytte sig af mundbind når de besøger barer og restauranter.

Samtidig er de københavnske fodboldklubber blevet pålagt kun at have 500 tilskuere på stadionet, indtil tiltagene ophører igen.

De unge skal holde igen med fester

I øjeblikket er det særligt de unge mennesker, der bliver smittet med covid-19. Derfor appellerer Mette Frederiksen også særligt til disse i sin seneste tal, hun netop har afholdt i forbindelse med et møde ved Grønt Erhvervsforum.

“I det næste stykke tid bør I skrue ned for festerne. Alle skal overholde retningslinjerne, og vi skal alle sammen tænke over, at vi ikke ses med for mange mennesker for tæt på,” lyder Mette Frederiksens opfordring til de unge danskere.

I første omgang vil de 17 kommuner være underlagt de nye tiltag i 14 dage. Derefter vil der blive evalueret på, om tiltagene skal fortsætte, om de skal høre op eller om der skal stærkere tiltag til.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.