Mette Frederiksen om S-krise: Danskerne har ret

Socialdemokraterne skal få vælgerne tilbage ved at tage befolkningens problemer mere alvorligt, lyder det.

Vælgerne vender ryggen til Socialdemokraterne, og beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) opfordrer nu sine partifæller til at kigge indad for at forstå S-krisen.

Socialdemokraterne er nødt til at tage danskernes bekymringer alvorligt for at vinde befolkningens tillid, siger hun i et interview med Børsen.

- Når man ligger, hvor Socialdemokratiet gør lige nu, så kan man jo grundlæggende gå to veje. Enten kan tænke: Det er os, der har ret, og danskerne, der tager fejl. 


- Eller også kan man gøre sig selv den umage at tænke: Det kunne være, det var danskerne, der har ret, og at vi derfor er forpligtet til at overveje situationen og selvfølgelig også se, om der var noget, vi kunne gøre bedre og klogere, siger Mette Frederiksen til Børsen.

For få uger siden brød der en intern debat ud hos Socialdemokraterne. Flere lokalformænd og borgmestre gik i medierne og kritiserede partiformanden, statsminister Helle Thorning-Schmidt. 

Joy Mogensen (S), Roskildes borgmester, er enig med Mette Frederiksen i, at Socialdemokraterne er nødt til at lytte mere til danskerne.

- Jeg tror - ligesom Mette giver udtryk for - at befolkningen er ret klog. Derfor skal man også se problemerne i øjnene, når de er der. Den ydmyghed, som Mette signalerer, er jeg enig i. Det vil klæde, hvis flere personer i toppen af mit parti havde samme ydmyghed, siger hun til Børsen.

Mette Frederiksen bliver af flere iagttagere set som arvtageren på S-formandsposten, men beskæftigelsesministeren vil ikke ud med, om hun går rundt med formandsambitioner. Hun nøjes med at sige, at "Helle Thorning gør et kæmpestort stykke arbejde", skriver Børsen.

/ritzau/

Emneord: Mette Frederiksen, Socialdemokratiet, Joy Mogensen, Helle Thorning-Schmidt
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 24.03.20 Kultur
  Lukning af antenne-tv-signaler udskydes

  Lukningen af antenne-tv-signaler bliver nu udskudt til 2. juni, så ingen risikerer at miste tv-signalet ved udgangen af marts. Bred opbakning fra mobiloperatørerne og tv-distributørerne har gjort udskydelsen mulig.

 • 24.03.20 Kultur
  Kulturministeriet: Spil mere dansk musik i radioen

  Kulturminister Joy Mogensen opfordrer repræsentanter for musik- og radiobranchen til at støtte dansk musikliv i den kommende tid.

 • 04.03.20 Kommunalt
  Ny udligningsordning: 40 borgmestre sender anbefalinger til Folketinget

  I et åbent brev til regeringen og Folketingets partier kommer 40 borgmestre, Balance Danmark, Landdistrikternes Fællesråd og RimeligUdligning.nu med en række anbefalinger til en ny kommunal udligningsordning. Læs brevet og alle anbefalingerne herunder.

 • 03.03.20 Kommunalt
  Udligningsforhandlingerne: Fælles opfordring fra S-V-borgmestre

  Socialdemokratiet og Venstre må finde hinanden i udligningsforhandlingerne, opfordrer to borgmestre fra hhv. S og V i Furesø og Rudersdal. De to borgmestre har sendt et fælles brev til deres partiformænd med forslag til forbedringer. Udligningsordningen skal give kommuner incitament til at udvikle sig, og den skal sikre en mere ensartet service i kommunerne, mener borgmestrene.

 • 27.02.20
  Flere børn på landets skoler oplever glæden ved at spille i orkester

  Børn og unge på skoler rundt i landet får bedre mulighed for at dykke ned i musikkens verden, når der i dag udpeges nye OrkesterMester-skoler. Initiativet har allerede sikret, at 1100 børn har fået deres eget musikinstrument, og at orkestersammenspil er blevet et skolefag.