Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen reagerer på dårligt corona-nyt

Den danske statsminister har ved et pressemøde i Bruxelles reageret på de dårlige nyheder om, at den amerikanske præsident og hans kone Melanie Trump er blevet testet positive for covid-19.

På det korte pressemøde i Bruxelles, hvor hun i øjeblikket er til EU-topmøde, udtalte hun ifølge TV2 følgende:

"Jeg vil gerne sende en varm og håbefuld hilsen til den amerikanske præsident og førstedame."

"Vi håber selvfølgelig alle sammen i Danmark, at både præsidenten og førstedamen kommer sig hurtigt og uden for mange gener. Så alle de bedste og varmeste hilsner til både præsidenten og hele den amerikanske befolkning herfra," fulgte hun efterfølgende op.

Mette Frederiksen er dog ikke den eneste stats- og regeringschef, der har reageret på nyheden. Det samme har både Storbritanniens premierminister Boris Johnson og Tysklands kansler Angela Merkel.

Den engelske premierminister har desuden selv været smittet med covid-19. Det blev i foråret, hvor han igennem et længere og alvorligt sygdomsforøb, der blandt andet resultere i, at han i en periode var indlagt på intensiv.

Der er kun en måned til valg

Det er ikke et belejligt tidspunkt, at Donals Trump er blevet testet positiv. Der er nemlig kun 32 dage til afholdelsen af det amerikanske præsidentvalg. Her er Trump oppe imod Joe Biden.

Allerede nu er der planlagt to yderligere TV-debatter. Efter Trumps positive coronatest er det dog uklart, hvorvidt debatterne vil blive gennemført.

Foreløbigt er alle præsidentparrets officielle arrangementer blevet aflyst. Desuden er de gået i karantæne i Det Hvide Hus, skriver TV2.

I en officiel erklæring skriver præsidentens læge, at de begge "har det godt". Han uddyber dog ikke, hvorvidt de udviser nogle af de symptomer, man typisk ser ved coronavirus.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.