Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen reagerer på dårligt corona-nyt

Den danske statsminister har ved et pressemøde i Bruxelles reageret på de dårlige nyheder om, at den amerikanske præsident og hans kone Melanie Trump er blevet testet positive for covid-19.

På det korte pressemøde i Bruxelles, hvor hun i øjeblikket er til EU-topmøde, udtalte hun ifølge TV2 følgende:

"Jeg vil gerne sende en varm og håbefuld hilsen til den amerikanske præsident og førstedame."

"Vi håber selvfølgelig alle sammen i Danmark, at både præsidenten og førstedamen kommer sig hurtigt og uden for mange gener. Så alle de bedste og varmeste hilsner til både præsidenten og hele den amerikanske befolkning herfra," fulgte hun efterfølgende op.

Mette Frederiksen er dog ikke den eneste stats- og regeringschef, der har reageret på nyheden. Det samme har både Storbritanniens premierminister Boris Johnson og Tysklands kansler Angela Merkel.

Den engelske premierminister har desuden selv været smittet med covid-19. Det blev i foråret, hvor han igennem et længere og alvorligt sygdomsforøb, der blandt andet resultere i, at han i en periode var indlagt på intensiv.

Der er kun en måned til valg

Det er ikke et belejligt tidspunkt, at Donals Trump er blevet testet positiv. Der er nemlig kun 32 dage til afholdelsen af det amerikanske præsidentvalg. Her er Trump oppe imod Joe Biden.

Allerede nu er der planlagt to yderligere TV-debatter. Efter Trumps positive coronatest er det dog uklart, hvorvidt debatterne vil blive gennemført.

Foreløbigt er alle præsidentparrets officielle arrangementer blevet aflyst. Desuden er de gået i karantæne i Det Hvide Hus, skriver TV2.

I en officiel erklæring skriver præsidentens læge, at de begge "har det godt". Han uddyber dog ikke, hvorvidt de udviser nogle af de symptomer, man typisk ser ved coronavirus.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.