Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen skal i corona-karantæne

Landets statsminister bekræfter mandag, at hun skal i corona-karantæne.

Statsminister Mette Frederiksen (S) indførte fredag igen landsdækkende restriktioner i Danmark, da det går den forkerte vej med smitte, ifølge statsministeren. Det budskab gentager hun mandag, hvor Mette Frederiksen har sat sig til tasterne og kommer med en opfordring til alle danske borgere samtidig med, at hun fortæller, hvordan coronaen for tiden påvirker hendes hverdag. 

"Så er hverdagen i gang med for høje smittetal. Jeg opretholder så mange arbejdsaktiviteter som overhovedet muligt," fortæller statsministeren. Det kan ellers være svært, da toppolikerens kalender bugner af ting, der skal nås.  

"Nogle møder gennemfører jeg fysisk (selvfølgelig med afstand, håndsprit osv.), andre bliver digitalt, og torsdag deltager jeg i Det Europæiske Råd i Bruxelles."

Se opslaget her.

Skal i karantæne

I weekenden vakte det opsigt, da Mette Frederiksen havde lånt den populære influencer Anders Hemmingsens profil på det sociale medie. Hemmingsen, der følges af mere end 1 million, er meget populær blandt landets unge. Det var netop dem, som statsministeren ønskede at nå forud for weekenden, hvor den ofte står på øl og sjov for landets yngre medborgere. I videoen beder Mette Frederiksen de unge om at skrue ned for blusset og efterleve de regler, som regeringen har fremlagt. 

Det vil hun også selv, lyder det nu. 

Statsministeren fortæller nemlig videre i opslaget, at hun - efter mødet i Belgiens hovedstad - har tænkt sig at efterleve de regler, som hendes egen regering har sat i værk. 

"Derefter en periode i karantæne og med test. Dansen med covid-19 er ikke let, men jeg er fortrøstningsfuld," skriver statsministeren, der ikke uddyber nærmere, hvor eller hvor længe hendes karantæne vil vare. 

Inden hun slutter af, kommer Mette Frederiksen med en opfordring til alle borgere i landet, der nu - sammen - igen skal holde afstand og være hver for sig. I hvert fald hvis det står til regeringen. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.