Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen skal i corona-karantæne

Landets statsminister bekræfter mandag, at hun skal i corona-karantæne.

Statsminister Mette Frederiksen (S) indførte fredag igen landsdækkende restriktioner i Danmark, da det går den forkerte vej med smitte, ifølge statsministeren. Det budskab gentager hun mandag, hvor Mette Frederiksen har sat sig til tasterne og kommer med en opfordring til alle danske borgere samtidig med, at hun fortæller, hvordan coronaen for tiden påvirker hendes hverdag. 

"Så er hverdagen i gang med for høje smittetal. Jeg opretholder så mange arbejdsaktiviteter som overhovedet muligt," fortæller statsministeren. Det kan ellers være svært, da toppolikerens kalender bugner af ting, der skal nås.  

"Nogle møder gennemfører jeg fysisk (selvfølgelig med afstand, håndsprit osv.), andre bliver digitalt, og torsdag deltager jeg i Det Europæiske Råd i Bruxelles."

Se opslaget her.

Skal i karantæne

I weekenden vakte det opsigt, da Mette Frederiksen havde lånt den populære influencer Anders Hemmingsens profil på det sociale medie. Hemmingsen, der følges af mere end 1 million, er meget populær blandt landets unge. Det var netop dem, som statsministeren ønskede at nå forud for weekenden, hvor den ofte står på øl og sjov for landets yngre medborgere. I videoen beder Mette Frederiksen de unge om at skrue ned for blusset og efterleve de regler, som regeringen har fremlagt. 

Det vil hun også selv, lyder det nu. 

Statsministeren fortæller nemlig videre i opslaget, at hun - efter mødet i Belgiens hovedstad - har tænkt sig at efterleve de regler, som hendes egen regering har sat i værk. 

"Derefter en periode i karantæne og med test. Dansen med covid-19 er ikke let, men jeg er fortrøstningsfuld," skriver statsministeren, der ikke uddyber nærmere, hvor eller hvor længe hendes karantæne vil vare. 

Inden hun slutter af, kommer Mette Frederiksen med en opfordring til alle borgere i landet, der nu - sammen - igen skal holde afstand og være hver for sig. I hvert fald hvis det står til regeringen. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.