Mette Touborg ny formand for Måltidstænketanken

Lejres borgmester, Mette Touborg, bliver ny formand for Måltidstænketanken, der skal udarbejde nye måltidsråd og lave et idékatalog til danskerne.

SF’eren Mette Touborg, der er borgmester i Lejre Kommune, bliver formand for Måltidstænketanken. Fødevareminister Dan Jørgensen er glad for at sige goddag til den nye formand.

”Hun er en dygtig politiker som igennem sit engagement i Lejres økologiske omstilling har vist, at hun har stærke holdninger til mad og bæredygtighed, og hun formår at sætte handling bag ordene. Derfor er jeg sikker på, at hun vil blive en stærk formand for tænketanken,” siger Dan Jørgensen.

Mette Touborg overtager posten efter den tidligere direktør i Landbrug & Fødevarer Søren Gade, der trak sig fra formandsposten i Måltidstænketanken, umiddelbart efter han stoppede som direktør i landbrugsorganisationen. 

”Med Mette Touborg får vi en god erstatning for Søren Gade, der desværre måtte trække sig. Jeg ser meget frem til at komme i gang med arbejdet i Måltidstænketanken med Mette Touborg ved roret,” siger Dan Jørgensen.

Mette Touborg glæder sig til at tage udfordringen op.

”Måltidstænketanken viser, at vores fødevareminister har politiske visioner for udviklingen af vores måltidskultur. Det handler om omtanke i fødevareproduktionen og kvalitet i selve måltidet, og det handler om skønne smagsoplevelser, en god ernæringssammensætning og samvær med andre, når vi spiser. Det handler kort fortalt om madkultur,” siger Mette Touborg, der glæder sig til at møde resten af holdet.

”Måltidstænketankens arbejde giver rigtig god mening for mig som politiker og mor, og jeg glæder mig til sammen med et fantastisk hold af madhåndværkere, eksperter og meningsdannere, at bidrage til, at ministerens vision kan foldes ud,” siger Mette Touborg.

Emneord: Måltidskultur, Måltidstænketank, Måltidsråd, Mette Touborg
Miljø- og Fødevareministeriet på DenOffentlige.dk Miljø- og Fødevareministeriet 
Aktivitet: Artikler: 19 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 03.05.16 Velfærd
  Måltidsværter og flere ansatte: Sådan bruger Aalborg værdighedsmillioner

  Forligspartierne i Aalborg Kommune vil bruge 34 millioner på flere medarbejdere på plejehjemmene og i hjemmeplejen, og så skal livsglæden bl.a. øges med måltidsværter og et aflastende daghjem for svært demente.

 • 18.03.15 Velfærd
  Pulje til udvikling af bedre rammer for det gode måltid for ældre

  Ny pulje skal bidrage til at styrke de gode oplevelser i forbindelse med måltider for ældre, som modtager madservice enten i eget hjem eller på plejehjem. De ældre skal i endnu højere grad kunne se frem til dagens måltider som en positiv og stimulerende oplevelse – til gavn for både appetitten og livskvaliteten.

 • 07.09.14 Politik
  Ny tænketank skal give os bedre måltidskultur

  Fødevareminister Dan Jørgensen har nedsat en tænketank, der vil gøre vores ganer mere modige og danskerne mere aktive i køkkenet. Formand er tidligere minister Søren Gade, og andre medlemmer tæller Claus Meyer, Christian Bitz, Adam Price og Ældresagens formand Bjarne Hastrup.

 • 29.08.14 Ledelse
  Ansatte kritiserer undersøgelse af Lejre Beredskab

  I en pressemeddelelse på vegne af brandfolk på Lejre Beredskabs ”Station Nord” kritiseres undersøgelsen af Lejre Beredskab, som KL og Kommunernes Revision BDO har gennemført for Lejre Kommune. Borgmester Mette Touborg undrer sig: - Undersøgelsen bygger på det, de ansatte selv har udtalt i en række interviews, men hvis der er oplysninger, som ikke er fremkommet i undersøgelsen, så lad os få dem dokumenteret nu.

 • 22.08.14 Politik
  Første nationalpark på Sjælland er ét skridt nærmere

  Miljøminister Kirsten Brosbøl er sammen med forligskredsen bag nationalparkloven enige om at sende forslag til Nationalpark Skjoldungernes Land i høring.