Mette Touborg stopper som næstformand i SF

Endnu en top-SF'er forlader sin post. Mette Touborg følger Annette Vilhelmsen ud af partitoppen.

Lejres borgmester, Mette Touborg, stopper som næstformand i SF. Det oplyser hun på Facebook.

Dermed følger hun sin formand Annette Vilhelmsen, der torsdag annoncerede sin afgang som formand og samtidig trak SF ud af regeringen.

- Vilhelmsen har taget ansvaret på sig, som en rigtig formand skal. Men jeg må sige, at der er god grund til, at alle vi andre tager hver vores del af ansvaret også.

- Som næstformand i SF følger jeg min formand og genopstiller derfor ikke som næstformand, skriver Mette Touborg på Facebook.

Mette Touborg har været en populær skikkelse i SF-baglandet, men hun slog allerede torsdag fast, at hun ikke var interesseret i at efterfølge Vilhelmsen som formand.

Nu trækker hun sig også som næstformand. Og hun leverer samtidig en klar kritik af de SF'ere, der med oprøret mod partiledelsens linje i Dong-sagen har fremtvunget Vilhelmsens afgang og SF's regeringsexit.

- Jeg synes, regeringen er det rigtige sted at være, hvis man vil skabe forandring og have konkret og reel indflydelse. Men med de seneste døgns forløb, havde Vilhelmsen ikke andre muligheder. Landsledelsen og Folketingsgruppen kendte til dette inden de traf deres beslutning.

- Nu løber flere så baglæns og vil ikke stå ved hverken forløbet eller tage ansvar for konsekvenserne, men giver formanden ansvaret.

- Flere af dem var helt tæt på planlægning af Annettes formandsvalgkamp, og nu skubber de formanden fra sig. Den formand, som et meget stort flertal har givet mandat til at lede SF, skriver Mette Touborg.

Også tidligere erhvervs- og vækstminister Ole Sohn har været ude med riven efter sine kritiske partifæller og kaldt deres ageren i Dong-sagen for et udtryk for umodent skizofreni.

Med Mette Touborgs farvel er begge SF's næstformænd trådt tilbage efter opgøret om SF's linje i Dong-sagen. Peter Westermann meldte allerede onsdag aften, at han ville træde tilbage som næstformand.

/ritzau/

Emneord: SF, Landsledelse, Mette Touborg
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 24.11.17 Infrastruktur
  Et enigt Folketing står bag nyt bevillingssystem for de videregående uddannelser

  Med aftalen er der enighed om at gennemføre en reform af bevillingssystemet for de videregående uddannelser. Læs hele aftalen her.

 • 03.06.16 Politik
  Bredt forlig om gymnasiereform

  Reform af de gymnasiale uddannelser vil ruste Danmarks studenter til at møde de krav, der venter dem i deres videre uddannelse og tilværelse, og på et arbejdsmarked, der fremover stiller endnu større krav til den enkelte. Hent aftale teksten her.

 • 29.08.14 Ledelse
  Ansatte kritiserer undersøgelse af Lejre Beredskab

  I en pressemeddelelse på vegne af brandfolk på Lejre Beredskabs ”Station Nord” kritiseres undersøgelsen af Lejre Beredskab, som KL og Kommunernes Revision BDO har gennemført for Lejre Kommune. Borgmester Mette Touborg undrer sig: - Undersøgelsen bygger på det, de ansatte selv har udtalt i en række interviews, men hvis der er oplysninger, som ikke er fremkommet i undersøgelsen, så lad os få dem dokumenteret nu.

 • 22.08.14 Politik
  Første nationalpark på Sjælland er ét skridt nærmere

  Miljøminister Kirsten Brosbøl er sammen med forligskredsen bag nationalparkloven enige om at sende forslag til Nationalpark Skjoldungernes Land i høring.

 • 10.03.14 Bæredygtighed
  Bhutanesisk minister søger inspiration i Lejre

  Den første kvindelige minister i Bhutan besøger i dag Lejre Kommune og borgmester Mette Touborg for at hente inspiration fra en anden kvindelig politiker og fra kommunens arbejde med økologi. Bhutans regering har en målsætning om, at landet skal være 100 procent økologisk i 2020.