Mexicos præsident erklærer sig optimistisk over Trump

Mexicos præsident Peña Nieto siger efter en snak med Donald Trump, at han er optimistisk omkring fremtiden.

Donald Trump startede den valgkampagne, der nu har gjort ham til USA's næste præsident, med voldsomme angreb på Mexico.

Han beskrev mexicanske immigranter som voldtægtsforbrydere og narkohandlere. 


Derefter lovede han at bygge en enorm mur mellem USA og Mexico, som han siger Mexico skal betale for.

Under hele sin valgkamp har han fastholdt løftet om muren, betalingen og truet med at indefryse alle betalinger fra privatpersoner i USA til Mexico for at bruge pengene til at betale for muren. 

Derudover har han erklæret, at han vil ophæve frihandelsaftalen Nafta, som i dag udgøres af de to lande og Mexico.

Det til trods er Mexicos præsident, Enrique Peña Nieto, onsdag aften optimistisk omkring samarbejdet mellem de to lande efter en telefonsamtale med Donald Trump.

- Jeg er blevet enig med den kommende præsident om at mødes, helst i løbet af overgangsperioden, for at definere den retning, forholdet mellem vores to lande skal have.

- Jeg er optimistisk. Det er klart, at en ny regering betyder en ny fase, men det er også en stor mulighed for udviklingen for begge lande, siger Peña Nieto oven på samtalen ifølge nyhedsbureauet AFP.

Onsdag aften fortæller Mexicos viceindenrigsminister, Humberto Villanueva, til Reuters, at regeringen ikke forventer, at deporteringen af millioner af mexicanere, der bor i USA uden papirer, vil ske hurtigt.

Han fortalte samtidig, at landet er parat til at "bruge alle lovlige" midler for at stoppe eventuel lovgivning i den amerikanske kongres, der kan tillade USA at beslaglægge penge hos mexicanere, der er bosiddende i USA.

Udenrigsminister Claudia Massieu sagde tidligere på dagen til tv-kanalen Televisa, at "det ikke er en del af regeringens vision for fremtiden at betale for en grænsemur".

Finansminister Jose Antonio Meade forsikrede, at Mexicos økonomi er stærk nok til at klare tumult på finansmarkederne.

/ritzau/

Emneord: USA, Mexico, Præsidentvalg, Donald Trump
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 08.06.20 Politik
  Lønkompensationsordningen skal udfases

  Regeringen og arbejdsmarkedets parter er enige om en udfasning af den midlertidige lønkompensationsordning for lønmodtagere frem til og med 29. august. Herefter ophører ordningen.

 • 02.06.20 Politik
  Så meget har regeringen sparet på konsulenter

  Regeringen, KL og Danske Regioner er som en del af økonomiaftalerne for 2021 blevet enige om, at forbruget af eksterne konsulenter i kommuner og regioner er for højt og skal nedbringes. Dermed er der nu under et år efter regeringens tiltrædelse aftalt eksterne konsulentbesparelser i den offentlige sektor på i alt 2 mia. kr. årligt. To tredjedele af regeringens ambition om årlige konsulentbesparelser på 3 mia. kr. er således nået.

 • 29.05.20 Politik
  Beskæftigelsesministeren: Vi må forvente, at flere vil miste jobbet, når hjælpepakkerne udløber

  De officielle ledighedstal fra Danmarks Statistik viser en stigning i ledigheden på 35.500 fuldtidspersoner i april 2020. Ledigheden er på 152.800 fuldtidspersoner svarende til 5,4 procent af arbejdsstyrken. Stigningen i ledigheden overstiger langt de stigninger, vi så i begyndelsen af 2009, hvor ledigheden steg allermest som følge af finanskrisen. Ledigheden er i alt steget med 49.400 i marts og april.

 • 26.05.20 Politik
  Danmark sender 150 millioner kroner ekstra i klimabistand til verdens fattigste

  Regeringen er sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet blevet enige om at give 150 mio. kr. ekstra klimabistand til verdens fattigste. Pengene stammer fra finansloven 2020, hvor aftalepartierne blev enige om at afsætte 150 mio. kr. i tillæg til den generelle udviklingsbistand på 0,7 pct. af BNI.

 • 30.11.15 Bæredygtighed
  Danmark med i præsident Obamas ”Mission Innovation”

  USA med præsident Obama i spidsen har taget et ambitiøst internationalt energiforskningsinitiativ, hvor 20 lande – herunder Danmark – forpligter sig til en markant forøgelse af midlerne til energiforskning over en femårig periode. Zuckerberg, Branson, Soros og Bill Gates er blandt de private deltagere.