Middelfart-borgmester træder tilbage

Middelfarts borgmester Steen Dahlstrøm (S) trækker sig fra posten med øjeblikkelig virkning.

Siden 1986 har Middelfarts borgmester heddet Steen Dahlstrøm. Den æra stopper i dag.

Danmarks længst siddende borgmester, Steen Dahlstrøm, har fredag formiddag meddelt, at han grundet længere tids arbejdspres samt dødsfald i den nærmeste familie har besluttet at træde tilbage fra posten som borgmester i Middelfart Kommune.


Fredag i sidste uge meddelte Steen Dahlstrøm, at han ville holde en pause efter et dødsfald. Siden da har han været i behandling for den stresstilstand, som dødsfaldet sammen med arbejdspresset og Ewii-sagen har bragt ham i.

- Pausen, og den ro jeg har givet mig selv, har været god, og jeg har fået det bedre. Men jeg må konstatere, at jeg er så påvirket, at det vil tage nogle måneder, inden jeg er fuldstændig på toppen igen, skriver Steen Dahlstrøm i en pressemeddelelse.

- Den situation er ikke forenelig med at være borgmester og øverste leder af Middelfart Kommune (...) Derfor har jeg sammen med mine nærmeste besluttet mig for, at den bedste beslutning er at træde tilbage som borgmester i Middelfart Kommune, skriver Steen Dahlstrøm.

Første viceborgmester i Middelfart er SF'eren Mikkel Dragsmose-Hansen. Han overtog midlertidigt borgmesterposten i fredags, men hvad der nu skal ske, kan han endnu ikke udtale sig om.

- Steen har gjort et rigtig godt stykke arbejde, men han skal også passe på sit helbred, så jeg har fuld forståelse for hans beslutning. Lige nu er jeg fungerende borgmester, men hvem der skal overtage permanent har jeg ikke gjort nogen tanker om, og jeg har heller ikke nogen kommentarer til det. Det finder vi ud af på byrådsmødet på mandag, siger Mikkel Dragsmose-Hansen til TV 2/Fyn.

Byrådet mødes på mandag, men den oprindelige dagsorden får nu tilføjet et ekstra punkt - der skal findes en ny borgmester i Middelfart Kommune.

Det har ikke været muligt at få yderligere kommentarer fra Steen Dahlstrøm.

Følg historien hos TV2 Fyn

Emneord: Steen Dahlstrøm, Middelfart Kommune, Borgmesterpost
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også