Midtjysk profil overtager Lunde Larsens plads i Folketinget

Carsten Kissmeyer (V) bliver stedfortræder for tidligere minister Esben Lunde Larsen resten af valgperioden.

Tidligere borgmester i Ikast-Brande Carsten Kissmeyer (V) afløser tidligere miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i Folketinget, oplyser gruppeformand Karen Ellemann (V) på et pressemøde mandag.

Her er den nye MF'er ikke til stede, men han kommenterer nyheden over for TV Midtvest.

Få overblik fra DenOffentlige

DenOffentlige er nyheder, debat og videndeling uden betalingsmur

Prøv vores nyhedsbrev og bliv opdateret på Danmarks udvikling og udfordringer hver dag.  

- Det er jo da en mulighed for også at få den del af demokratiet ind på lystavlen, om man så må sige. Så på den måde er det da en lidt speciel dag, siger Carsten Kissmeyer til regionalstationen.

Esben Lunde Larsen meddelte i sommer, at han forlader dansk politik. Han skal arbejde for en tænketank i Washington D.C.

Carsten Kissmeyer forsøgte ved det seneste folketingsvalg at komme i Folketinget, men blev ikke valgt ind. 

Når han alligevel får chancen nu skyldes det, at den primære stedfortræder for Lunde Larsen, Mads Rørvig, har takket nej til at træde ind i Folketinget.

Kissmeyer lover over for TV Midtvest at arbejde konstruktivt.

- Jeg bliver ikke vikaren fra helvede, som en eller anden SF'er var for nogle år siden, siger han med henvisning til SF's nuværende politiske ordfører, Karsten Hønge.

Carsten Kissmeyer leder i øjeblikket den blå blok i regionsrådet i Region Midtjylland.

Han bliver ifølge TV Midtvest siddende i regionsrådet. Han mener, at han kan varetage begge poster, uden at det går ud over nogen af dem.

/ritzau/

Emneord: Carsten Kissmeyer, Folketingsmedlemmer, Venstre, 200818, FV2019
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 04.03.20 Kommunalt
  Ny udligningsordning: 40 borgmestre sender anbefalinger til Folketinget

  I et åbent brev til regeringen og Folketingets partier kommer 40 borgmestre, Balance Danmark, Landdistrikternes Fællesråd og RimeligUdligning.nu med en række anbefalinger til en ny kommunal udligningsordning. Læs brevet og alle anbefalingerne herunder.

 • 03.03.20 Kommunalt
  Udligningsforhandlingerne: Fælles opfordring fra S-V-borgmestre

  Socialdemokratiet og Venstre må finde hinanden i udligningsforhandlingerne, opfordrer to borgmestre fra hhv. S og V i Furesø og Rudersdal. De to borgmestre har sendt et fælles brev til deres partiformænd med forslag til forbedringer. Udligningsordningen skal give kommuner incitament til at udvikle sig, og den skal sikre en mere ensartet service i kommunerne, mener borgmestrene.

 • 15.05.19 Infrastruktur
  Landdistrikter: Udflytning har været uden betydning

  - På grund af fortsat centralisering og besparelser på uddannelsesområdet har vi ikke set den positive effekt som forventet, siger Landdistrikternes formand om udflytning. Balance i landet har lange udsigter, konkluderer kommunalforsker.

 • 23.04.19 Sundhed
  Skovhus Privathospital bliver landsdækkende

  Danmarks største psykiatriske privathospital Skovhus Privathospital mærker stigende efterspørgsel på behandling og udredning fra patienter i hele landet. Derfor åbner hospitalet nu en klinik på Fyn og en i Aalborg.

 • 27.03.19 Infrastruktur
  Regeringen og DF: Kommuner skal overtage al kollektiv trafik

  Kommunerne overtager ansvaret for den regionale trafik som følge af regeringens og Dansk Folkepartis aftale om en sundhedsreform. Dermed bliver organiseringen af den lokale og regionale trafik forenklet, og beslutningerne træffes tættere på borgerne.