Milliarder er væltet ud af Skat: Udbyttesvindel for over 12 mia. kroner

Ledelse

24/08/2016 08:27

Nick Allentoft

12.3 milliarder kroner. Så meget har Skat udbetalt til svindlere. Det er 3,2 milliarder kroner mere end først antaget. Sørgeligt, siger minister.
  Skat har gennemgået sagerne om ulovlig refusion af udbytteskat og fundet svindel for yderligere flere milliarder kroner. Det oplyser Skat på sin hjemmeside. Da Skat for godt et år siden chokerede offentligheden ved at offentliggøre svindelskandalen lød forventningen 6 milliarder. Det tal blev tre måneder senere hævet til potentielt 9 milliarder kroner.    Nu viser en gennemgang af udbytterefusionerne, at det samlede, formodede tab skal øges med 3,2 milliarder kroner til 12,3 milliarder kroner. Penge der er udbetalt til svindlere over en periode på mere end ti år uden Skat opdagede det.   - Det er sørgeligt, at den danske statskasse - og dermed alle de lovlydige skatteborgere - er blevet svindlet for så voldsomt et beløb. 

- Vi har hele tiden vidst, at det endelige svindelbeløb kunne vokse yderligere, og det er så desværre blevet bekræftet nu. Det eneste, jeg kan glæde mig over, er, at vi nu kan sætte et punktum for den her sag, skriver skatteminister Karsten Lauritzen (V) i meddelelsen.

Skat oplyser, at Bagmandspolitiet i samarbejde med andre politistyrker har indefrosset 2,1 milliarder kroner på udenlandske bankkonti, der mistænkes for at stamme fra svindlen. Svindlen er foregået i årevis, hvor Skat ikke har kontrolleret anmodninger om refusion af skat på udbytter på aktier. Det har tilladt svindlere bare at sende anmodninger ind og få penge udbetalt.   Efter svindlen blev opdaget har Skat gennemført en større undersøgelse. Samtidig er Bagmandspolitiet gået ind i sagen.   - Bagmandspolitiet gør en stor indsats, og så må vi håbe på, at deres gode politiarbejde giver pote. Det er selvfølgelig vigtigt, at de skyldige i dette svindelnummer bliver stillet for en dommer, skriver Karsten Lauritzen.   Bagmandspolitiet, SØIK, fortæller, at man fortsat efterforsker sagerne intenst.   - Efterforskningen har til formål at undersøge muligheden for, at så mange af pengene som overhovedet muligt kan komme retur til den danske statskasse og om der er grundlag for, at nogen strafferetligt kan drages til ansvar.    - SØIK har fortsat særdeles stor fokus på sagen, men af hensyn til sagens efterforskning er der på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger, der kan deles med offentligheden, skriver Statsadvokat Morten Niels Jakobsen i en kommentar.   OVERBLIK: Sådan hev svindlere milliarder ud af Skat Skat har opdaget snyd med udbytteskat for omkring 12,3 milliarder kroner. Ifølge Skat er svindlen sket i perioden 2012-2015.   Sådan er svindlen angiveligt foregået:
  • Et større organiseret netværk af selskaber i udlandet har søgt om at få refunderet udbytteskat på baggrund af fiktive aktiebeholdninger og forfalsket dokumentation.
  • Selskaber i udlandet skal ikke betale skat af udbyttet af deres aktier, mens skatten for danske selskaber er på 27 procent.
  • Svindlen sker, hvis selskaberne har søgt om at få tilbagebetalt udbytteskat uden at have ejet de aktier, de vil have tilbagebetalt skat for.
  • Ifølge Skat er det lykkedes svindlerne at hive 12,3 milliarder kroner ud af den danske statskasse på den måde.
  • I 2015 havde Skat i alt 33.638 sager om udbytteskat. Samme år formodes det, at netværket af selskaber har indsendt 900 anmodninger.
Kilder: Skat     FAKTA: Så meget svarer skattesvindel for milliarder til Skandalen med udbetaling af udbytteskat til svindlere er større end hidtil troet, viser ny opgørelse. Svindel med refusion af udbytteskat har ifølge en ny opgørelse fra Skat kostet statskassen 12,3 milliarder kroner.   Det er godt tre milliarder kroner mere end det tidligere skøn.   Beløbet rækker rundt regnet til:
  • Næsten ti måneders udviklingsbistand.
  • At opføre en vindmøllepark med kapacitet på næsten 2000 megawatt.
  • At bygge næsten to af de såkaldte supersygehuse.
  • At producere 71 sæsoner af tv-serien "1864".
  • At købe 18 F-35-kampfly.
  • At dække omkring syv måneder af de årlige udgifter til Forsvaret.
  • Cirka 25 års budget for Det Kongelige Teater.
Kilder: Ritzau, DR, Forsvarsministeriet, Altinget   /ritzau/

Mest Læste

Annonce