Milliardskandale i Skat: Direktører frikendes for ansvar

En direktør og underdirektør har været til tjenstlig samtale, men ingen stilles til ansvar for udbytteskat.

Ingen embedsmænd kan stilles til ansvar for milliardskandalen om udbytteskat. Det konkluderer et advokatfirma efter samtaler med en direktør og en underdirektør i Skat.

Sagen om manglende kontrol med udbytteskat har kostet de danske skatteydere 12,3 milliarder kroner.

Historierne om Skat

Læs meget mere om skandalerne og planerne med Skat på tema-siden her. 

Men ingen embedsmænd kan stilles til ansvar for den svigtende kontrol med skatteydernes penge, lyder konklusionen fra advokatfirmaet Bech-Bruun, som følger op på en advokatundersøgelse fra december. Det fremgår af en pressemeddelelse.

- Efter at have undersøgt to ledende medarbejdere er advokaterne kommet frem til en klar og entydig konklusion om, at der ikke er begået tjenesteforseelser, siger Merete Agergaard, direktør for Skat.

Undersøgelsen fra december konkluderede ligesom Rigsrevisionen tidligere har gjort, at der var problemer med kontrollen i Skat og med Skats it-systemer.

Skatteministeriets tilsyn med Skat var heller ikke godt nok, mens svindlen stod på, konkluderede undersøgelsen.

Få overblik fra DenOffentlige

DenOffentlige er nyheder, debat og videndeling uden betalingsmur

Prøv vores nyhedsbrev og bliv opdateret på Danmarks udvikling og udfordringer hver dag.  

Alligevel kunne en lang række embedsmænd i Skatteministeriet og Skat drage et lettelsens suk. Der blev nemlig ikke indledt sager om disciplinært ansvar mod nogen.

- Der er gennem de senere år taget flere initiativer, der har styrket kontrollen og overvågningen, så vi sikrer, at sådan en ulykkelig sag ikke gentager sig, siger Merete Agergaard.

Efter flere advarsler blev udbetalinger af udbytteskat stoppet i august 2015. Siden da er der ansat flere medarbejdere til at håndtere udbytteområdet, og Skat er begyndt at overvåge pengestrømme mere opmærksomt.

Regeringen har desuden fremlagt en ny model for udbyttebeskatning. Den indebærer, at den hidtidige praksis med refusion af udbytteskat stoppes. I stedet skal udbytte beskattes med den korrekte sats allerede, når udbyttet udbetales.

/ritzau/

Emneord: 230218, Skat, Skatteministeriet, Udbytteskat, Rigsrevisionen, Merete Agergaard, Bech-Bruun
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 28.02.18 Sven Petersen
  Danmark aka Andeby

  Det kan efterhånden ikke betale sig, at holde sig til loven i Danmark. Det gamle ordsprog, "Forbrydelse betaler sig ikke" er en joke, når man gentagne gange ser hvordan dem der udøver økonomisk kriminalitet slipper godt fra det. Ikke om jeg fatter, at der ikke er nogen af de danske politiker der der tage "tyren ved hornene" og gøre noget ved det , en gang for alle.


  Hilsen

  Sven Petersen
  https://www.gulvafslibningpriser.dk

 • 23.02.18 Børge Hanse
  De små fisk

  Stakkels Svend er den eneste, der modtager en sanktion i udbyttesagen. Meget belejligt at en underordnet embedsmand kan udpeges som ansvarlig. Det er alt andet nemmere end at placere ansvaret hos dem, der i virkeligheden bærer det - nemlig de politikere der ændrede Skat fra kontrolfunktion til tillidsbaseret styrelse, mens man havde travlt med at høste en besparelse inden konsekvenserne var kendte.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også