Millioner af skattekroner spildt på nye godsterminaler

Politikere, erhvervsfolk og trafikforskere undrer sig i Jyllands-Posten over, hvordan man kunne finde på at bygge to splinternye godsterminaler i henholdsvis Esbjerg og Hirtshals, som ingen vil bruge.

Den nye godsterminal i Esbjerg har kostet 100 mio. kr. og er i dag omdannet til Danmarks måske dyreste parkeringsplads, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

I Hirtshals står en tilsvarende terminal til 33 mio. kr. også og venter uden skyggen af kunder.

»Det er helt hen i hegnet,« lyder det fra trafikforsker ved Aalborg Universitet Harry Lahrmann, der mener, at politikernes brændende ønske om at flytte gods fra lastbil til jernbane sætter fornuften ud af kraft.


»Når der kommer jernhjul under godset, forsvinder enhver form for fornuft,« siger Lahrmann.

I dag foregår kun ca. en halv pct. af godstransporten i Danmark med tog.

Trafikordfører Henning Hyllested fra Enhedslisten, der har støttet begge projekter, ærgrer sig i dag:

»Det er trist at se på. Terminalen i Esbjerg er anlagt forkert, selv om man blev advaret på forhånd. Men holdningen var, at nu var pengene afsat, så skulle de også bruges,« forklarer han.

Hos Europas største jernbane-godsoperatør, DB Schenker, undrer vicepræsident Jan Wildau sig overfor Jyllands Posten.

»Hvis der ikke findes en løsning, får vi et monument over den inkompetence, der er bliver resultatet, når BaneDanmark og godsoperatører sammen ikke gør det godt nok,« siger Jan Wildau.

Områdechef Martin Munk Hansen fra Banedanmark fortæller ifølge JP, at man havde advaret politikerne om problemerne med terminalen i Esbjerg.

Læs mere hos JyllandsPosten

Emneord: Spild af penge, Pengespild, Godsterminal, Esbjerg
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 01.06.21 Ledelse
  Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

  Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

 • 04.07.14 Bæredygtighed
  Vadehavet rykker op i verdens natur-superliga

  UNESCO har udpeget den danske del af Vadehavet som en del af verdensarven. Det eftertragtede kvalitetsstempel kan gøre Vadehavet til en grøn turistmagnet for hele verden.