Mindeord: Farvel til en fremsynet politiker

Borgmester Jens Ive mindes tidligere Birkerød-borgmester Ove Alminde som en fremsynet og modig politiker.

Det er med sorg, at jeg har modtaget meddelelsen om tidligere borgmester Ove C. Almindes død.

Ove Alminde var i mere end tyve år en markant politisk personlighed i Birkerød, og satte som borgmester fra 1990-93 og igen fra 1998 og frem til 2006 den politiske dagsorden i Birkerød.

Det var også i denne rolle, han førte Birkerød Kommune ind i det nye Rudersdal Kommune i forbindelse med Kommunalreformen i 2007.

Han var fremsynet og markant, og så som en af de første mulighederne i en sammenlægning af Birkerød og Søllerød Kommuner i en ny Rudersdal Kommune.

Han evnede at se ud over sine egne snævre grænser og arbejdede som forhandler for Birkerød Kommune modigt og vedholdende for at skabe Rudersdal Kommune.

Eftertiden har vist, at det var en vigtig og klog beslutning. En beslutning, der har gavnet borgerne i både Birkerød og Søllerød Kommuner.

Med Ove Almindes død har Rudersdal Kommune mistet en stor politisk profil.

Æret være Ove Almindes minde.

Borgmester Jens Ive.

 

Emneord: Ove Alminde, Dødsfald, Jens Ive, Borgmester
Rudersdal Kommune på DenOffentlige.dk Rudersdal Kommune
Aktivitet: Artikler: 17 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 09.08.18 Sundhed
  Nyt kommunalt akutteam behandler borgere hjemme

  13. august indvier Gentofte, Gladsaxe og Rudersdal Kommuner et nyt, fælles akutteam, der skal rykke ud og behandle akut syge borgere derhjemme.

 • 25.11.13 Velfærd
  Stort fald i narkotikadødsfald

  Sidste år var antallet af dødsfald blandt stofmisbrugere det laveste i 19 år. I 2012 var der 210 såkaldte narkotikarelaterede dødsfald. Det er markant færre end i 2011, hvor der blev registreret 285 dødsfald.

 • 20.06.12 Politik
  KL: Samme regulering af vederlag til kommunalpolitikere som til MF’ere

  Når Folketingets medlemmer kan bevilge sig selv en bedre regulering af deres løn, burde de også være lydhøre over for kommunalpolitikeres rimelige ønske om en bedre regulering af deres vederlag. Det siger KL’s formand, Erik Nielsen, i en kommentar til, at Folketinget netop har vedtaget en ny og gunstigere regulering af deres egen lønudvikling.