Mindre stat mere privat - skatten skal ned og væksten op

Det borgerlig politik i Danmark er i forfald, og der er ikke brug for flere socialdemokrater forklædt som borgerlige. Der er brug for Nye Borgerlige!

Det forlyder i skrivende stund, at antallet af danskere i den arbejdsduelige alder for første gang siden 1987, er nået under 700.000. Det er jo utroligt positivt. Desværre afspejler det sig bare ikke for alvor i danskernes skattebetaling, der stadig hører til blandt de aller højeste i verden. Således betaler en dansker ca. 50 % i skat af sine indtægter, og da det kun er ca. halvdelen af befolkningen, der er i job, så kan man jo regne ud, at de der bidrager mest i sagens natur må aflevere noget mere end halvdelen af deres indkomst i skatter. 

Det er i min optik fuldstændigt uacceptabelt, at vores skatter stadig er så voldsomt høje, mens det offentlige udgiftspres jævnfør den faldende ledighed, falder markant. Det er et tegn på, at de offentlige budgetter er helt ude af kontrol. I Nye Borgerlige ønsker vi en flad skat på 38% og intet arbejdsmarkedsbidrag. Det vil betyde, at det for alvor kan betale sig at tage et job frem for at være på overførsler og naturligvis også blive mere attraktivt at starte sin egen virksomhed. 

Den nuværende nominelt borgerlige regering svigter det arbejdende folk på det groveste, når det faldende offentlige udgiftspres ikke fører til signifikant lavere skatter. Det er ganske enkelt at sjofle det arbejdende folk - og er på alle måneder sindsbilledet på, hvorfor Nye Borgelige opstod og er nødvendige ift. at genoplive borgerligheden. 

 

Mit slogan er mere privat og mindre stat, fordi jeg tror på, at mennesker som udgangspunkt kan og skal tage vare på sig selv. Det må aldrig blive statens opgave at forsørge os som folk fra vugge til grav. Naturligvis og uden for diskussion - skal de svageste hjælpes. Altid. Omvendt skal vi have det personlige ansvar i fokus - ikke mindst for alle de mennesker der sagtens kan klare sig selv. Et eksempel på en ny måde at organisere samfundet på er, at vi vil gøre det obligatorisk for alle voksne danskere og tilflyttere til Danmark, at melde sig ind i en a-kasse, så de altid er forsikret mod arbejdsløshed. 

Det nuværende kontanthjælpssystem vil blive overflødigt og for dem, der ikke vil arbejde eller starte op som iværksættere, vil vi indføre en basisydelse på 6000 kr. skattefrit og uden modkrav. Den øgede økonomisk vækst som de lavere skatter medfører, vil naturligvis også føre til, at flere kan klare sig selv og at skattebetaling bliver fordelt på flere hænder og derved øges. Det borgerlige Danmark har sovet på laurbærrene de sidste fire år, hvorfor der er brug for Nye Borgerlige til at genoplive den slumrende borgerlighed og få gang i væksten. 

Du kan selvfølgelig også stemme, som du plejer, men så får du en borgerlig politik baseret på en statsminister, der proklamerer, at han er ligesom en socialdemokrat. Det er der i mine øjne ikke meget borgerlighed over. 

Anahita Malakians på DenOffentlige.dk I 2014 tog jeg et aktivt valg og meldte mig ind i et politisk parti for første gang.  Politik er for mig ikke et karrierevalg, hvor jeg skal udvikle mine kompetencer bedst muligt og konkurrere ...
Aktivitet: Artikler: 7 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.