Miniguide til e cigarettens dele: Coils, e væske med mere

Teknologien bag en e cigaret er for mange, både brugere af e cigaretter men også ikke-rygere, en gåde. Hvordan fungerer den lille dampmaskine, sådan helt konkret, og hvad skal du som damper selv skifte ud?

Sponsoreret indhold

Er der nogle e væsker, der er sundere end andre? Og hvordan skifter du e væsken ud? Der er altså mange spørgsmål. Og det vil vi forsøge på i denne lille guide om e cigaretter og alt, der hører til. 

Fra coils til clearomizers

For at få godt kendskab til e cigaretter kræver det, at du først ved, hvad de forskellige dele af en e cigaret hedder, samt hvad de kan. En e cigaret består af tre dele: et batteri, en tank (også kendt som en clearomizer) og en coil. 

Batteriet er genopladeligt, så du kan bruge e cigaretten igen og igen. I tanken eller clearomizeren opbevares e væsken. Det er også i tanken, mundstykket til at inhalere dampen fra e cigaretten, sidder. Slutteligt er der coilen. Coilen får tilført strøm fra batteriet. Med strømmen får coilen varmet e væsken op, så det når en temperatur, hvor det fordamper. 

Du kan købe forskellige coils til e cigaret rundt omkring hos diverse forhandlere. Markedet er især stort på internettet. 

Sådan vælger du den rette e væske

Der findes et væld af e væsker til e cigaretter online. Skifter du fra almindelige tobakscigaretter til e cigaretter, vil du sandsynligvis søge den kradsende fornemmelse i halsen, som rigtige cigaretter før har givet dig.

Og den følelse kan du også opnå med e væske. Her handler det ret og enkelt om at vælge en nikotinstyrke, der passer til dig, samt den rette smag. Foretrækker du den klassiske tobakssmag, kan du købe e væske med lige præcis den smag. Vil du hellere have en anden smag, kan du købe rigeligt med e væske med forskellige smage. 

Er e cigaretter bedre for dig end tobakscigaretter?

Det er svært at finde reel statistik på området. Og der er da også mange forskellige holdninger til, hvorvidt e cigaretter er lige så gode eller dårlige for dig, som almindelige cigaretter er. 

Sundhedsstyrelsen fraråder brugen af e cigaretter med begrundelsen, at der er betydelig usikkerhed omkring, hvad konsekvenserne er for brug af e cigaretter – uanset om der er nikotin i væsken eller ej. 

Men der er også forskning, der siger, at brugen af e cigaretter er mindre skadelig for kroppen, men at dampen fra e cigaretterne stadig kan være meget skadelig.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer