Minister åbner for nye initiativer som opfølgning på svømmesag

Kulturminister Joy Mogensen vil som opfølgning på den uvildige under-søgelse i den såkaldte svømmesag se på mulige nye tiltag. En mulighed er, at atleterne får en uafhængig trivselsansvarlig i Team Danmark, og de aktive skal have en styrket repræsentation i Team Danmarks besty-relse samt deres eget talerør i DIF.

Kulturminister Joy Mogensen siger:

”Som ansvarlig politiker må jeg reagere, når atleter oplever så grove svigt som i denne sag. Idrætsudøverne skal have en styrket stemme, derfor vil jeg gerne se på reglerne for Team Danmarks bestyrelse, samt hvordan vi kan styrke Aktivkomitéen, der er atleternes talerør over for DIF og Team Danmark.

Det er meget vigtigt, at idrætsudøverne oplever, at de har et sted at gå hen, hvis de op-lever noget bekymrende eller ubehageligt. Derfor er jeg åben for at indføre en uafhængig trivselsansvarlig i Team Danmark helt tæt på atleterne, som de aktive trygt kan gå til. Jeg vil også gerne diskutere, hvordan Team Danmarks tilsyn kan styrkes f.eks. gennem trivselsundersøgelser.”

Baggrund
I forlængelse af offentliggørelsen af undersøgelsen om forholdene for danske elitesvømmere har kulturministeren haft møder med Team Danmark, Aktivkomitéen og Danske Elitesportsudøveres Forening. Ministeren har desuden drøftet sagen med Folketingets idrætsordførere, hvor organisationerne samt Danmarks Idrætsforbund har deltaget. I forlængelse heraf vil ministeren gerne se på en række mulige tiltag:

Uafhængig trivselsansvarlig
For at give atleterne trygge forhold skal der være en form for uafhængig trivselsansvar-lig, som er tæt på atleterne, og som de altid kan gå til, og som er ansvarlig over for Team Danmarks bestyrelse. Samtidig skal Team Danmarks tilsynsforpligtelse styrkes.

Team Danmarks bestyrelse
Ministeren vil gerne diskutere sammensætningen af Team Danmarks bestyrelse for at se på, hvordan atleternes stemme kan styrkes.

Aktivkomitéen styrkes 
Ministeren vil se på om atleternes eget talerør, Aktivkomitéen, over for DIF og Team Danmark kan styrkes for at give atleterne en endnu stærkere stemme.

Foto: www.ft.dk, Steen Brogaard

Kulturministeriet på DenOffentlige.dk Kulturministeriet
Aktivitet: Artikler: 62 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også

 • 24.03.20 Kultur
  Lukning af antenne-tv-signaler udskydes

  Lukningen af antenne-tv-signaler bliver nu udskudt til 2. juni, så ingen risikerer at miste tv-signalet ved udgangen af marts. Bred opbakning fra mobiloperatørerne og tv-distributørerne har gjort udskydelsen mulig.

 • 24.03.20 Kultur
  Kulturministeriet: Spil mere dansk musik i radioen

  Kulturminister Joy Mogensen opfordrer repræsentanter for musik- og radiobranchen til at støtte dansk musikliv i den kommende tid.

 • 16.03.20 Kultur
  DR klar med justeret sendeplan for radio

  Fra mandag morgen justerer DR sin radio-sendeplan. Det betyder direkte taleradio på P1 i dagtimerne samt regionale nyheder to gange i timen fra P4.

 • 18.02.20 Kultur
  Danske madoplevelser skal tiltrække flere tyske turister

  Når de danske kokke og restauranter indkasserer Michelin-stjerner, smitter det positivt af på Danmarks omdømme som en turistdestination med spændende madoplevelser. Det omdømme skal en ny videokampagne booste over for særligt tyske mad- og gastroturister.

 • 21.01.20 Kultur
  Løsning for lån i feriefond på plads

  Nu er der afklaring for låntagerne i Arbejdsmarkedets Feriefond. Det berører bl.a. en række handicap- og kulturinstitutioner. Der er fundet en model, hvor lånmodtagerne får hele eller langt størstedelen af lånet afskrevet samtidig med, at der bliver tilbagebetalt beløb, der kan hjælpe udsatte familier og børn på ferie.