Minister: Brug mundbind når du handler ind

På eftermiddagens pressemøde blev det stigende kontakttal italesat, og meldingen var helt klar. Ser regeringen et stadigt stigende kontakttal, så indføres der yderligere begrænsninger.

En af de særlige foranstaltninger, der allerede nu anbefales, er mundbind. I lang tid har det ellers lydt fra regeringen og dennes rådgivere, at mundbind ikke hjælper som forebyggelse mod coronavirus. 

Nu er regeringen kommet på andre tanker, og mundbind anbefales nu flere steder. Det fortalte Magnus Heunicke på mandagens pressemøde. 

Kravet om mundbind i den offentlige transport er udvidet fra Aarhus til Silkeborg kommune, ligesom det nu anbefales, at der også bæres mundbind i byens supermarkeder, indkøbscentre og større forretninger.

Rejs uden for myldretiden

På pressemødet kom transportminister Benny Engelbrecht også med en opfordring. Danskere skulle så vidt muligt forsøge at rejse uden for myldretiden.

"Man bør altid have et mundbind med på rejsen. Mundbind er et supplement til de andre ting," fortalte transportministeren.

Anbefalingen om mundbind blev understøttet af direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm, der åbnede op for, at anbefalinger om mundbind kan udvides til flere områder. 

"Det kan meget vel være, at vi udvider anbefalinger og krav om mundbind," udtalte Søren Brostrøm. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 19.09.20 Sundhed
  23 millioner kroner til klimavenlig plantekost

  Virksomheder og forskere samarbejder i tre nye, store projekter om at skabe plantebaserede proteinprodukter af danske råvarer til fremtidens klimavenlige kost. Miljø- og Fødevareministeriets grønne udviklings- og demonstrationsprogram, GUDP, støtter med sammenlagt 23 millioner kroner.

 • 19.09.20 Sundhed
  Kommune roser borgerne: Her holdes smittetallet i ro

  Smittetallet i Vejle Kommune ligger nogenlunde stabilt omkring de 30, efter at tallet den sidste uges tid har været helt oppe på 38. Det viser, at borgerne har taget smitten alvorligt, ladet sig teste og passer på med afstand og hygiejne.

 • 16.09.20 Sundhed
  Naturen kan lindre og give psykisk sårbare ro

  Flere psykisk sårbare skal hjælpes ud og få glæde af naturen, mener regeringen, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet. Det skal ske gennem et nyt partnerskab mellem Miljøstyrelsen og Landsforeningen SIND, som lanceres i dag.

 • 15.09.20 Sundhed
  Magnus Heunicke indkalder til pressemøde om nye coronatiltag

  Magnus Heunicke og Sundheds- og Ældreministeriet inviterer til pressemøde. På mødet skal der snakkes om, hvad der skal gøres for at håndtere udbruddene af COVID-19 i Storkøbenhavn.

 • 15.09.20 Sundhed
  Stort boom i telemedicin

  Coronapandemien har skabt et boom i antallet af digitale konsultationer i sundhedsvæsenet. Nu skal Region Syddanmark tage erfaringerne fra foråret med i det videre arbejde med at udbrede brugen af blandt andet videokonsultationer, mener formanden for Region Syddanmarks digitaliseringsudvalg, Mette Bossen Linnet (V).