Minister: Brug mundbind når du handler ind

På eftermiddagens pressemøde blev det stigende kontakttal italesat, og meldingen var helt klar. Ser regeringen et stadigt stigende kontakttal, så indføres der yderligere begrænsninger.

En af de særlige foranstaltninger, der allerede nu anbefales, er mundbind. I lang tid har det ellers lydt fra regeringen og dennes rådgivere, at mundbind ikke hjælper som forebyggelse mod coronavirus. 

Nu er regeringen kommet på andre tanker, og mundbind anbefales nu flere steder. Det fortalte Magnus Heunicke på mandagens pressemøde. 

Kravet om mundbind i den offentlige transport er udvidet fra Aarhus til Silkeborg kommune, ligesom det nu anbefales, at der også bæres mundbind i byens supermarkeder, indkøbscentre og større forretninger.

Rejs uden for myldretiden

På pressemødet kom transportminister Benny Engelbrecht også med en opfordring. Danskere skulle så vidt muligt forsøge at rejse uden for myldretiden.

"Man bør altid have et mundbind med på rejsen. Mundbind er et supplement til de andre ting," fortalte transportministeren.

Anbefalingen om mundbind blev understøttet af direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm, der åbnede op for, at anbefalinger om mundbind kan udvides til flere områder. 

"Det kan meget vel være, at vi udvider anbefalinger og krav om mundbind," udtalte Søren Brostrøm. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 12.05.21 Sundhed
  Nu hjemtages sygdomsbehandling til Danmark

  Sundhedsstyrelsen udgiver i dag en faglig retningslinje, der beskriver henvisningen af patienter med Essentiel Tremor, også kaldet rystesyge. Det sker i forbindelse med, at det nu er besluttet, at patienter skal kunne behandles med fokuseret ultralyd i Danmark, i stedet for kun i udlandet.

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.