Minister: Brug mundbind når du handler ind

På eftermiddagens pressemøde blev det stigende kontakttal italesat, og meldingen var helt klar. Ser regeringen et stadigt stigende kontakttal, så indføres der yderligere begrænsninger.

En af de særlige foranstaltninger, der allerede nu anbefales, er mundbind. I lang tid har det ellers lydt fra regeringen og dennes rådgivere, at mundbind ikke hjælper som forebyggelse mod coronavirus. 

Nu er regeringen kommet på andre tanker, og mundbind anbefales nu flere steder. Det fortalte Magnus Heunicke på mandagens pressemøde. 

Kravet om mundbind i den offentlige transport er udvidet fra Aarhus til Silkeborg kommune, ligesom det nu anbefales, at der også bæres mundbind i byens supermarkeder, indkøbscentre og større forretninger.

Rejs uden for myldretiden

På pressemødet kom transportminister Benny Engelbrecht også med en opfordring. Danskere skulle så vidt muligt forsøge at rejse uden for myldretiden.

"Man bør altid have et mundbind med på rejsen. Mundbind er et supplement til de andre ting," fortalte transportministeren.

Anbefalingen om mundbind blev understøttet af direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm, der åbnede op for, at anbefalinger om mundbind kan udvides til flere områder. 

"Det kan meget vel være, at vi udvider anbefalinger og krav om mundbind," udtalte Søren Brostrøm. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også