Minister: Brug mundbind når du handler ind

På eftermiddagens pressemøde blev det stigende kontakttal italesat, og meldingen var helt klar. Ser regeringen et stadigt stigende kontakttal, så indføres der yderligere begrænsninger.

En af de særlige foranstaltninger, der allerede nu anbefales, er mundbind. I lang tid har det ellers lydt fra regeringen og dennes rådgivere, at mundbind ikke hjælper som forebyggelse mod coronavirus. 

Nu er regeringen kommet på andre tanker, og mundbind anbefales nu flere steder. Det fortalte Magnus Heunicke på mandagens pressemøde. 

Kravet om mundbind i den offentlige transport er udvidet fra Aarhus til Silkeborg kommune, ligesom det nu anbefales, at der også bæres mundbind i byens supermarkeder, indkøbscentre og større forretninger.

Rejs uden for myldretiden

På pressemødet kom transportminister Benny Engelbrecht også med en opfordring. Danskere skulle så vidt muligt forsøge at rejse uden for myldretiden.

"Man bør altid have et mundbind med på rejsen. Mundbind er et supplement til de andre ting," fortalte transportministeren.

Anbefalingen om mundbind blev understøttet af direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm, der åbnede op for, at anbefalinger om mundbind kan udvides til flere områder. 

"Det kan meget vel være, at vi udvider anbefalinger og krav om mundbind," udtalte Søren Brostrøm. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.02.21 Sundhed
  Patientrettigheder til hurtig udredning og behandling bliver genindført

  Antallet af COVID-19 patienter på sygehusene er nu faldet så meget, at patientrettighederne til hurtig udredning og behandling genindføres den 1. marts 2021. I dag er ca. 12 pct. af de medicinske sengepladser og ca. 15 pct. af de intensive sengepladser planlagt til COVID-19 i brug.

 • 25.02.21 Sundhed
  Kræftens Bekæmpelse: Sådan får vi tidligere og bedre diagnoser af kræft

  Halvdelen af alle kræftpatienter kommer ikke direkte i kræftpakkeforløb. Men ingen ved præcist, hvad der sker med dem. Og derfor kan sundhedsvæsenet heller ikke for alvor forbedre den tidlige opsporing af kræft. Og det er fatalt for patienterne. Kræftens Bekæmpelse udsender i dag en ny rapport, der skal bane vejen for forbedringer.

 • 23.02.21 Sundhed
  2.500 sårbare og ældre borgere får fremskudte vaccinationstilbud

  Borgere i 17 kommuner bliver visiteret til og kontaktet om et særligt vaccinationstilbud i uge otte. Vaccinationen kan ikke bookes online eller via telefon.

 • 23.02.21 Sundhed
  Pioner i blodkræftforskning modtager Hagedorn Prisen 2021

  10.000 danskere går uvidende rundt med kroniske blodkræftsygdomme og dermed risiko for bl.a. livstruende blodpropper. Det er et område, professor Hans Hasselbalch har viet sit professionelle liv til at forske i. Et arbejde, han betegner som en hjertesag. For sin imponerende og skelsættende indsats modtager han Hagedorn Prisen 2021 på 1,5 mio. kr.

 • 22.02.21 Sundhed
  Godt nyt: Flere lægemidler til sjældne sygdomme

  Flere patienter med sjældne sygdomme får mulighed for behandling, når der løbende godkendes flere lægemidler til sjældne sygdomme. Det er et stort plus for de mange patienter, siger Lægemiddelindustriforeningens koncernchef Ida Sofie Jensen.