Minister: Mangel på opgave-feedback er uacceptabelt

Sofie Carsten Nielsen (R) kritiserer, at pædagogstuderende ikke får respons på deres opgaver.

I hele landet kan pædagogstuderende nikke genkende til problemet, at deres opgaver ikke bliver læst af underviserne.

Det viser en rundspørge, som Fyens Stiftstidende har foretaget på en lang række af landets pædagoguddannelser.


Og det er "uacceptabelt", lyder det fra uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R).

- Man må forvente det som en helt naturlig del af en uddannelse, at man selvfølgelig får respons på de opgaver, som man afleverer, siger hun til Ritzau og fortsætter:

- Det er en prioriteringsopgave, som ledelserne har ansvar for. Uddannelsesinstitutionerne har ansvar for at tilrettelægge forløb, så man kan få feedback på sin opgave.

Konflikten kender de også til i Pædagogstuderendes Landssammenslutning, PLS, fortæller faglig sekretær Nina Vieland Christensen, som kalder det "et kæmpe problem".

- Nogle steder siger underviserne det direkte: Vi kommer ikke til at give jer feedback på den her opgave. Men I skal skrive den, fordi det siger bekendtgørelsen eller nogen højere oppe.

- Det er demotiverende, siger hun.

Modsat ministeren afviser hun, at problemet skyldes ledelsens prioritering. Derimod har pædagoguddannelsen brug for flere penge.

- Der er ingen tvivl om, at hvis politikerne siger, at lærerne skal give feedback, så bliver pengene bare flyttet fra et andet sted, og så kommer vi til at stå i et nyt problem.

- Så får vi færre undervisningstimer. Og dem har vi for få af i forvejen, siger hun.

Det er lige præcis problemet på pædagoguddannelsen i Horsens. Her siger underviserne ifølge Fyens Stiftstidende ligeud til deres studerende, at der ikke er penge til at læse og rette deres opgaver.

Hvis de vil have opgaverne læst, skal pengene tages fra deres undervisningstid.

Sofie Carsten Nielsen siger, at hun nu vil gå i dialog med uddannelsesinstitutionerne.

- Vi er i gang med et større arbejde om, hvordan vi hæver kvaliteten på de videregående uddannelser. Herunder også pædagoguddannelsen, siger hun.

/ritzau/

 

 

Emneord: Erhvervsuddannelse, Professionsuddannelse, Videregående uddannelser, Uddannelsesminister, Sofie Carsten Nielsen, Tilbagemeldinger på opgaver, Efterkritik på studieopgaver, Pædagoguddannelse
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også