Minister om ny vækstplan: For mig er data det nye guld

Danmark skal vokse digitalt med private og offentlige penge, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen (K).

Danmark må gå forrest på tre områder: Kunstig intelligens, internet of things og big data. 

Det siger erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), som sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tirsdag i Herning fremlægger regeringens digitale vækstplan i 38 punkter.

- Vi laver et digitalt hub, hvor vi samler den viden, vi har i big data, internet of things og kunstig intelligens. Og får den viden skubbet ud til virksomhederne og samfundet, siger Brian Mikkelsen.

Begrebet internet of things refererer til, at man gør hverdagens elektroniske apparater intelligente, så de kan opsamle data til gavn for forbrugere og producenter. 

Praktiserende læge blogger på DenOffentlige

Thomas Birk Kristiansen er praktiserende læge i kompagnifællesskab i Ishøj, og har længe været en skarp stemme i sundhedsdebatten. Han afslørerede blandt andet skæve forhold i forbindelse med DAMD-skandalen og er i dag bl.a. formand for Patientdataforeningen. 

Læs Thomas Birk Kristiansens blogs på DenOffentlige lige her.

Big data dækker over overindsamling, opbevaring, analyse og fortolkning af enorme mængder af data, mens kunstig intelligens beskæftiger sig med at få maskiner til at "tænke".

"Digital Hub Denmark" rummer et styrket samarbejde mellem virksomheder, det offentlige og uddannelsesinstitutioner. 

Regeringen vil også lave en "matchmaking platform", som samler viden, forklarer erhvervsministeren.

- Det kan være Danfoss, der skal bruge viden til at udvikle termostater. Det kan være en lille virksomhed, som slet ikke har ressourcer til at vide noget om kunstig intelligens, siger Brian Mikkelsen.

Regeringen giver også virksomheder viden fra DMI og Danmarks Statistik. 

- For mig er data det nye guld. Viden udvikler sig hele tiden. Før var USA's største virksomheder olieindustrien. Nu er det Amazon og Facebook. Det skal vi være bedre til at udnytte i Danmark, siger Brian Mikkelsen.

Regeringen afsætter 20 millioner kroner i 2018 og siden 25 millioner kroner om året til at skabe "Digital Hub Denmark". Hertil kommer flere penge fra Dansk Industri, Dansk Erhverv, Industriens Fond og FinansDanmark. 

Danmark ligger ikke forrest i den digitale udvikling, advarer erhvervsministeren.

- Jeg er bekymret for, at vi sidder fast i vores tog. Mens de andre kører i et hurtigt TGV-tog (fransk tog med over 300 kilometer i timen, red.). Vi skal sørge for, at vores tog også kommer op i omdrejninger, siger Brian Mikkelsen.

/ritzau/

 
Emneord: Brian Mikkelsen, Data, Digitalisering, Digital Hub Denmark, 300118
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 30.01.18 Anne-Marie Krogsbøll
  Tilfældigt?

  Er det tilfældigt, at denne regering er helt vilde med at kaste Danmark ud i bevidstløs digitalisering, som gør vores infrastruktur mere og mere sårbar overfor cyberangreb - noget, der kan blive skæbnesvangert på længere sigt? og som derudover dræner fælleskassen for midler, som kunne have været brugt til andre gode formål?

  Det må være på sin plads at gøre opmærksom på, at Brian Mikkelsen - og en del andre ministre af dem, som overhovedet har svaret, selv har store økonomiske interesser i at fremme hovedløs digital udvikling:
  http://stm.dk/multimedia/Erhvervsminister_Brian_Mikkelsen.pdf
  http://stm.dk/_a_1628.html

  For mig er det uforståeligt, at den slags ikke gør en inhabil på området.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også