Minister: Regning for udflytning overdrives

Regeringen kender ikke prisen for udflytning af 3900 arbejdspladser, men pengene bliver fundet, lover minister

Regeringen kender ikke den endelig pris for udflytningen af 3900 statslige arbejdspladser, men de tal, der florerer i medierne i disse dage, er for høje.

Sådan lød budskabet fra erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) under et samråd med Udvalget for Landdistrikter og Øer.

Udflytning af statslige arbejdspladser

Vi har samlet alle historier om udflytningsplanerne.

Læs meget mere her

- Det er min vurdering, at de tal, der nævnes i pressen i disse dage, er meget, meget højt sat. Det nævnes blandt andet, at det skulle have kostet 500.000 per medarbejder at udflytte Sikkerhedsstyrelsen til Esbjerg i 2004, sagde ministeren og uddybede:

- Jeg har bedt mit ministerium se nærmere på de tal, der har floreret, og ministeriet skønner, at den direkte udflytningsudgift i 2004 landede på knap det halve per arbejdsplads. Det vil sige, at man langt fra brugte den reserve på 40 millioner kroner, der var afsat, påpegede ministeren.

Berlingske skrev mandag, at det ventes at koste 184 millioner kroner i perioden fra 2016 til 2019 at flytte de 392 medarbejdere i NaturErhvervsstyrelsen fra København til Sønderjylland.

Troels Lund Poulsen understregede, at de endelig udgifter endnu ikke er kendt.

- Regeringen vil behandle implementeringsplanerne i løbet af første kvartal 2016, og der vil vi også få en konkret vurdering af, hvad omkostningerne vil være i de kommende år, forklarede han og tilføjede: 

- Sagt direkte på dansk: På nuværende tidspunkt kender vi ikke de konkrete implementeringsplaner. Jeg noterer mig, at der er potentielle implementeringsplaner, der bliver omtalt offentligt, men regeringen kender ikke de konkrete implementeringsplaner.

Han understreger, at det som udgangspunkt er institutionerne selv, der skal afholde udgifterne til udflytningerne.

- Udgifterne vil skulle afholdes inden for de pågældende udgiftsrammer, og som bekendt er der på finansloven for 2016 afsat er særlig reserve på 400 millioner kroner. Hvis der måtte opstå udgifter, som kræver, at der bliver fundet midler i 2017, så sker det på finansloven for 2017, forsikrede ministeren.

/ritzau/

Emneord: Udflytning af arbejdspladser, Statslige arbejdspladser, Troels Lund Poulsen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 19.12.15 Søren
  Hej Tina

  Hej Tina

  Enten har styrelserne fået for store bevillinger før - og har alt for mange ansatte, selv efter de store besparelser og fyringsrunder omkring 2011. Ellers også er regeringen villig til at acceptere, at der ikke føres kontrol med alle de regler, som de selv vedtager. Det er de naturligvis frit stillet til. Men for at vende tilbage til Finansloven, så er den udspecificeret til forskellige kontroller. Her bør Finansministeriet foretage de nødvendige omposteringer, så det gøres klart, hvilke områder/regler som ikke længere kræver administration. Miljø, energi eller landbrug? Det er vel bedre at politikere foretager de nødvendige justeringer end embedsmændene. At folk siger op er jo ifølge regeringen ikke et problem. Det er mere, at der så ikke bliver ansat dem som regeringen regner med i udkanten, ik'.

 • 18.12.15 Søren
  Tja hvor ender aben hos departementchefen i Finansministeriet eller hos Troels?

  En ting er når 2+2=5, men når 400.000.000 bliver til 4.000.000.000, så synes jeg, at det er stort.

  Gad vide hvor mange andre "regnefejl" de går og laver i Finansministeriet?

  Der er ellers et par gode vejledninger, som de kan læse :-)

  https://erhvervsstyrelsen.dk/sites/default/files/media/vejledning_om_erhvervsoekonomiske_konsekvensvurderinger.pdf

  http://www.fm.dk/oekonomi-og-tal/publikationer/vejledning-samfundsoeko-konsekvensvurderinger

  http://www.fm.dk/nyheder/pressemeddelelser/2015/09/nyt-kodeks-for-embedsmaend-i-centraladm

 • 17.12.15 Tina
  Styrelser betaler selv?

  Hvordan vil ministeren have, at de enkelte styrelser skal betale de mange mill ud af egne budgetter?
  Skal der så afskediges folk? Nååå nej det sker helt automatisk ved at langt de fleste ikke flytter med....

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også