Foto: Shutterstock

Minister sætter undersøgelse i gang: Nu skal de kulegraves

Det bekræftes nu, at en undersøgelse er undervejs.

Kulturminister Joy Mogensen vil igangsætte en undersøgelse af ledelse og strukturer på Kulturministeriets syv kunstneriske uddannelser.

Et nyt udvalg skal analysere de ledelsesmæssige og organisatoriske udfordringer, som findes på de kunstneriske uddannelser i dag. Dertil skal de skabe modeller for fremtidig organisering og udvikling af de kunstneriske uddannelser, oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse. 

”De kunstneriske uddannelser har kolossal betydning for hele kunstscenen herhjemme. Derfor skal vi sikre, at uddannelserne har de bedste rammer for deres kunstneriske og håndværksmæssige praksis, og at studerende og medarbejdere trives," udtaler kulturminister Joy Mogensen (S).

Bestyrelser kan være en oplagt mulighed for uddannelserne. Men der kan også være andre måder at skabe en langtidsholdbar struktur og organisering, og vi skal være sikre på, at vi løser udfordringerne på den rigtige måde.”

Sådan kommer det til at foregå

Et udvalg på 13 medlemmer vil blive nedsat i februar. De skal have kendskab til de kunstneriske uddannelsers indhold, organisering og arbejdsmarked og skal undersøge ledelse og strukturer samt komme med anbefalinger til fremtidig organisering og udvikling på de kunstneriske uddannelser.

Medlemmerne af udvalget vil bestå af rektorer, studerende, ansatte, aftagermiljøer og eksperter i ledelse og uddannelse.

Undersøgelsen skal være afsluttet til oktober 2021. Uddannelsesinstitutionerne det drejer sig om er:

 • Den Danske Filmskole
 • Den Danske Scenekunstskole
 • Det Jyske Musikkonservatorium
 • Det Kongelige Danske Musikkonservatorium
 • Rytmisk Musikkonservatorium
 • Syddansk Musikkonservatorium
 • Kunstakademiets Billedkunstskoler

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.02.21 Kultur
  Ny undersøgelse: Bykommuner i bund og Fanø i top

  Hvis man kunne værdisætte naturen i din kommune med ét tal, hvad ville det så være? Det har forskere på Aarhus Universitet regnet på og kåret Danmarks mest og mindst biodiverse kommuner.

 • 19.02.21 Kultur
  1 ud af 3 danskere vil gøre det mindre i fremtiden

  Coronakrisen ændrer vores flyvevaner, for knap hver tredje dansker vil flyve mindre, når pandemien er fortid, viser en ny befolkningsundersøgelse

 • 17.02.21 Kultur
  Danmark får endnu en verdensrekord - Dette bruger vi flest penge på

  Det globale salg af økologiske fødevarer har aldrig været større. I 2019 rundede det 106 mia. euro, og danskerne lægger sig igen forrest. Ikke alene har Danmark den største økologiske markedsandel. Danskerne er nu også dem, der bruger flest penge på økologi pr. indbygger. Det fremgår af en ny international rapport, som offentliggøres i dag.

 • 10.02.21 Kultur
  Nye kulturaftaler skal løfte kulturen i hele landet

  I de næste fire år vil 12 kulturregioner rulle 29 indsatsområder og utallige projekter ud til glæde for især børn og unge. Det sker gennem de såkaldte kulturaftaler, som indgås med kommunerne, og som kulturministeren har underskrevet.

 • 05.02.21 Kultur
  Sne i Danmark: Her er der skispor

  Flere steder i landet er der nu trukket friske spor til langrendsløb. Uanset om der er præpareret spor eller ej, er du altid velkommen til at stå på ski i alle statens skove og naturområder.