Minister: Satspuljen kan ikke finansiere psykiatri-mål

Regeringen vil godt have mål for at nedbringe tvang i psykiatrien. Men det skal ikke være en del af satspuljen

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) afviser, at regeringen ikke vil være med til at lave mål for at nedbringe brug af tvang i psykiatrien.

Men det skal ikke ske i forbindelse med satspuljeforhandlingerne, da opgaven ikke kan løftes med de 100 millioner kroner årligt over de næste fire år, der er afsat i satspuljen til psykiatriområdet, lyder ministerens argument.

- Den eneste afgørende præmis, jeg har lagt for forhandlingerne, er, at vi selvfølgelig ikke kan aftale at bruge penge, som ikke er i satspuljen.

- Jeg kan selvfølgelig tilføje, at regeringen ikke har ændret sin ambition om et langsigtet og ambitiøst mål for at nedbringe tvang, men en aftale om et sådant mål skal hænge sammen med en prioriteret indsats, siger Astrid Krag i en skriftlig kommentar.

De fire borgerlige partier - Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance - forlod fredag satspuljeforhandlingerne på sundhedsområdet, fordi regeringspartierne ikke vil indføje mål for at nedsætte tvang i aftalen.

Men sundhedsministeren har ikke opgivet, at parterne kan forhandle sig frem til en løsning.

- Det er stadig min helt klare ambition, at satspuljepartierne skal blive enige om en aftale på sundhedsområdet. Derfor har jeg sagt på mødet, vi har haft i dag, at jeg indkalder dem igen i næste uge, siger Astrid Krag.

Forhandlingerne om fordelingen af midler fra satspuljen foregår hvert år i forbindelse med forhandlingerne om finansloven.

Satspuljen er næste år på 350 millioner kroner, som reserveres til særlige initiativer på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet.

/ritzau/

 

Emneord: Satspulje, Psykiatri, Astrid Krag
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også