Minister vil gøre op bagatelsager i Ligebehandlingsnævn

Ligebehandlingsnævnet skal gå udenom bagatelsager om frisørpriser og lignende, siger beskæftigelsesministeren.

Det skal være slut med at bringe bagatelsager til vurdering i Ligebehandlingsnævnet, siger beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S), efter at Landsretten mandag afsagde dom i en sag om frisørers prisforskel på herre- og dameklipning.

Landsretten afgjorde, at frisører gerne må tage en højere pis for klipning af damer i forhold til herrer. Men den slags bagatelsager bør Ligebehandlingsnævnet ikke bruge tid på, lyder det ifølge ministeren.

- Jeg vil tage en snak med Folketingets ligestillingsordførere og høre, om de er enige med mig i, at vi skal have en skarpere vurdering på området.

- Jeg vil bede nævnet diskutere, om det er noget, der skal tages op, og om der er nogle ting - skal vi kalde dem pjattede ting - som de kan droppe at behandle fremover. Der er juridisk ekspertise i nævnet, som kan definere eksemplerne, siger han.

I sagen har Ligebehandlingsnævnet tidligere vurderet, at to frisørvirksomheder, Stender III og Cha Cha Cha, brød ligestillingsloven, når de skiltede med forskellige priser på herre- og dameklipning.

Men den afgørelse omstødte Landsretten altså mandag.

Henrik Dam Kristensen understreger, at han ikke har en bagatelgrænse, men lader det være op til eksempelvis nævnets jurister at definere.

Tidligere har der været afgørelser i nævnet om, hvorvidt kvinder kunne få billigere adgang til swingerklub end mænd, eller om mænd kunne få gratis adgang til strikkefestival, hvorimod kvinder måtte betale 50 kroner. Og det er sådanne sager, ministeren er imod.

- Mit mål er ikke at svække ligestillingsdebatten, men det modsatte. Når man som borger i dette land oplever, at nævnet har taget afgørelse i sager, så skal det ikke handle om noget, hvor man trækker på skuldrene.

- Bliver folk af anden etnisk baggrund diskrimineret, eller bliver man fyret på grund af graviditet, så har det samfundsmæssig interesse, siger han.

Spørgsmål: Men denne sag nåede trods alt Landsretten. Er det så stadig en bagatelsag eller pjattet sag?

- Rettens afgørelse gik Ligebehandlingsnævnet imod, og det var fordi, man havde truffet en afgørelse, som retssystemet ikke gav dem ret i. Så det er vel ikke en dårlig sag, der tager afsæt i diskussionen.

Spørgsmål: Men bagatelsag?

- Når man taler ligestilling i Danmark er det største problem ikke, om der er prisforskel blandt frisører, siger ministeren.

/ritzau/

Emneord: Ligestilling, Teknokrati, Ligebehandlingsnævnet, Henrik Dam Kristensen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også