Minister vil ikke give syrere lettere adgang til Danmark

Flygtningespørgsmålet skal løses i Mellemøsten og ikke i Europa, lyder det fra den danske udviklingsminister.

Udviklingsminister Rasmus Helveg Petersen (R) vil ikke lempe på syriske flygtninges mulighed for at komme til Danmark og dermed følge eksempelvis Sverige.

- Nej. Det ser jeg ingen mulighed for. Det er så stort et antal flygtninge, at det ikke er realistisk at flytte dem rundt i Europa. Vi vil derimod lave rimelige vilkår for flygtningene og de værtslande, som tager imod dem, siger Rasmus Helveg Petersen i telefonen fra Kuwait.

Her deltager udviklingsministeren i et donormøde, som ledes af FN's generalsekretær, Ban Ki-moon.

Tidligere onsdag oplyste Rasmus Helveg Petersen, at Danmark vil støtte de mange syriske flygtninge med et "historisk stort" beløb på 200 millioner kroner.

Han fastslår, at det også er i Danmarks egen interesse at støtte de syriske flygtninge og internt fordrevne, så de ikke søger til Europa fra Syriens nabolande Libanon, Jordan, Tyrkiet og Irak.

- Situationen er rædselsfuld med millioner af mennesker, som er tvunget væk fra deres hjem eller er flygtet til nabolandene, som er ved at gå i knæ. Hvis man ikke giver flygtningene gode forhold, risikerer man, at de ender i Europa, siger Rasmus Helveg Petersen.

- Så det er i vores egen interesse at forhindre lidelser, skabe stabilitet og sikre, at flygtningene bliver i nærområdet, indtil konflikten er slut. Vi skal sætte massivt ind.

I Syrien er over 100.000 mennesker blevet dræbt, 6,5 millioner er fordrevet fra deres hjem i Syrien og knap 2,5 millioner flygtet til udlandet. FN skønner, at ofrene behøver 35 milliarder kroner i organisationens største appel om nødhjælp nogensinde.

- Jeg mener helt bestemt, at vi skal løse dette store flygtningespørgsmål i Mellemøsten, siger udviklingsminister Rasmus Helveg Petersen.

Donormødet i Kuwait afholdes, før en række lande mødes 22. januar til fredskonference i den schweiziske by Montreux for at finde en politisk løsning på Syriens blodige borgerkrig.

/ritzau/

 
Emneord: Syrien, Støtte, Flygtninge, Udviklingsminister, Rasmus Helveg Petersen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også