Minister vil skabe alliancer med virksomheder om socialt ansvar

Regeringen vil skabe anstændige job i vækst og –udviklingslande, og det skal ske i tæt samarbejde med danske virksomheder.

Derfor styrkes indsatsen for ordentlige arbejdsforhold og virksomheders sociale ansvar med 60 millioner kroner, så der i alt afsættes 142 millioner kroner til CSR i vækst- og udviklingslande på finanslovsforslaget for 2015. 

Det sker blandt andet i form af en ny 6-punktsplan for virksomheders sociale ansvar i vækst- og udviklingslande. Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen siger:

”Med det her udspil om virksomheders sociale ansvar rækker jeg hånden ud til danske virksomheder og inviterer dem ind som alliancepartnere. De kan gøre en kæmpe forskel i samspil med NGO’er og regeringens udviklingspolitiske indsatser. De danske virksomheder skal gå foran og sprede danske værdier på det globale arbejdsmarked.”

I CSR-pakken indgår blandt andet en pulje penge til at udbrede den danske model om dialog mellem arbejdsmarkedets parter og et initiativ, der skal fremme ansvarlige og bæredygtige værdikæder i produktionen i udviklings- og vækstlande.

Lanceringen finder sted som en del af Mogens Jensens præsentation af regeringens udviklingspolitiske prioriteter i 2015, hvor der er lagt op til en stigning på 620 millioner kroner på udviklingssamarbejdet. 

Udover den forstærkede CSR-indsats afsættes 239 millioner kroner til at fremme synergien mellem udviklingsbistand og danske virksomheders engagement i vækst- og udviklingslande. 

”Vi ønsker at styrke samspillet mellem de kommercielle indsatser og udviklingssamarbejdet. Landene i Afrika, Latinamerika og Asien efterspørger investeringer og samhandel som en del af svaret på at skabe bæredygtig udvikling og løfte deres befolkninger ud af fattigdom,” siger Mogens Jensen.

Ministeren fremhæver samarbejdet mellem myndigheder i Danmark og udviklingslande og udsendelse af vækstrådgivere på udvalgte markeder som vigtige nye initiativer i regeringens udspil til finanslov for 2015.


Lanceringen af både 6-punktsplan og de udviklingspolitiske prioriteter for 2015 finder sted torsdag på Silkeborg-virksomheden Mascot International, der producerer arbejdstøj, og som har produktion i både Vietnam og Laos.

”Jeg ønsker at sende et klart signal om, at regeringens udviklingspolitiske prioriteter ikke kun er en Københavner-begivenhed, men i høj grad også angår danske virksomheder over hele landet. Mascot er et godt eksempel på en virksomhed, der har skabt anstændige jobs i deres produktion i fattige lande i Sydøstasien,” siger Mogens Jensen.

Med finanslovsforslaget for 2015 sætter regeringen også øget fokus på kvinders og pigers rettigheder, der afsættes flere penge til nødhjælp i verdens brændpunkter, og der lægges op til en øget indsats for at oplyse, inddrage og engagere danskerne i udviklingssamarbejdet.

 

Emneord: Mogens Jensen, Regeringen, Social ansvarlighed, Udvikling, Virksomheder
Udenrigsministeriet på DenOffentlige.dk Udenrigsministeriet
Aktivitet: Artikler: 11 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også