Ministeren melder klart ud: Man kan blive rask af at arbejde

Ifølge en undersøgelse fra Dansk Socialrådgiverforening har de fleste kontanthjælpsmodtagere dårligt helbred. Men det behøver ikke stå i vejen for, at kontanthjælpsmodtagere kan komme i job, mener ministeren.

Gigt, depression, angst og skizofreni. Helbredet er en afgørende årsag til, at de danske kontanthjælpsmodtagere ikke har et job. 
 
Det vurderer sagsbehandlerne i en undersøgelse, som Dansk Socialrådgiverforening har foretaget.

- Når ikke flere er på arbejdsmarkedet, så er det fordi, at de har nogle helbredsmæssige og sociale problemer, som er en barriere for, at de kan have et arbejde, siger formand Majbrit Berlau.

Læs også: Debat om kontanthjælpsloft kvaser udsatte

Undersøgelsen omfatter et tilfældigt udsnit af 1000 sager, som socialrådgiverne i landets jobcentre har. Den viser, at 90 procent har helbredsproblemer, som står i vejen for, at de kan have et job. 38 procent vurderes at have dårligt helbred, 30 procent vurderes at have meget dårligt helbred, mens kun 11 procent har et godt helbred, og 21 procent har et nogenlunde helbred. 
 
Torsdag ventes regeringen at vedtage et nyt kontanthjælpsloft, som betyder, at ledige højst kan modtage offentlige ydelser på 80 procent af et lavtlønsjob til 17.700 kroner om måneden. Men det vil ikke få flere i arbejde, advarer Majbrit Berlau, som frygter, at den lavere ydelse vil føre til stress og fattigdom og forværre kontanthjælpsmodtagernes chancer for at blive klar til et job. 
 
- Vi er rigtig bekymrede. Man straffer en gruppe borgere, som er for syge til at have mulighed for at reagere på den økonomiske pisk, der bliver svunget over hovedet på dem, siger hun.
 
Majbrit Berlau påpeger, at Beskæftigelsesministeriets egne beregninger viser, at kun 700 forventes at komme i job, mens over 30.000 rammes af de lavere ydelser. 
 
- I al beskedenhed kan man vel godt efterlyse en eller anden form for refleksion om mål og midler. Det er en voldsomt stor gruppe, som bliver ramt, siger formanden. 

Hvis kontanthjælpsmodtagerne skal i arbejde, kræver det, ifølge socialrådgiverne, at der bliver afsat flere midler til behandlingstilbud, og at kommunerne og regionerne bliver bedre til at samarbejde om det bedste tilbud til borgerne. 

 
- Men det kan faktisk godt lade sig gøre at flytte en stor del af gruppen, hvis vi får lov til at bruge de rigtige redskaber, mener Majbrit Berlau. 
 
Minister: Kontanthjælpsmodtagere har godt af at arbejde
Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) er ikke overrasket over, at en ny undersøgelse fra Dansk Socialrådgiverforening tyder på, at et stort flertal af kontanthjælpsmodtagerne har helbredsproblemer.
 
Tværtimod, siger Neergaard, er det velkendt, at kontanthjælpsmodtagerne har andre problemer end bare ledighed. Og det får ham ikke til at vakle i troen på, at det kontanthjælpsloft, som regeringen er ved at indføre, er den rigtige medicin.
 
- Der er ikke noget nyt i, at kontanthjælpsmodtagere i Danmark er en meget sammensat gruppe med meget forskellige problemer. Det nye er, at man ved, at bare det at være en del af det arbejdende fællesskab, er af meget stor værdi for den enkelte. Selv hvis man har en meget lille arbejdsevne, gælder det om at få aktiveret den.
 
Spørgsmål: Siger du ligefrem, at man kan blive mere rask af at komme i arbejde?
 
- Ja, det at være en del af det arbejdende fællesskab frem for at være isoleret i sin lejlighed, ved man inden for de seneste år, at det er meget værdifuldt.
 
Lovforslaget sætter en grænse for, hvor store ydelser såsom boligstøtte kontanthjælpsmodtagerne samlet set kan modtage. Samtidig indføres et krav om, at kontanthjælpsmodtagere skal arbejde mindst 225 timer på et år, ellers bliver der skåret i støtten.
 
/ritzau/
Emneord: Kontanthjælpsloft, Kontanthjælpsreform, Integrationsydelse, Kontanthjælpsmodtagere, Socialkrise, Socialkrisen, Majbrit Berlau, Socialrådgivere, Jørn Neergaard Larsen, Beskæftigelsesminister
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 18.07.16 Willy
  Jeg ville blive rask af at arbejde, men hvor er jobbet?

  Der er ingen tvivl om at jeg ville blive rask af at arbejde, men hvor er jobbet?

  Jeg er mentalt og fysisk stærk og solid. Jeg har haft et næsten perfekt hælbred hele mit liv, det vil sige indtil jeg fik kronisk diaree, diagnotisered som kolit og duodenitis, for så kom jeg ind i et system der er så brutal og umenneskeligt at stressen gjorde mig mere syg. Manglen på effektivitet I det Danske sundheds system er tragisk.

  Det der strese mig er:
  Sundheds systemet træker alt i langdrag hvis eller de kan deres fag.
  Job centers sags behandler har låst mig fast I nytteindsatser og nedlagt forebud imod at tage vise jobs.
  Jeg modtager lidt over 4000kr om måneden I IntegrationsYdelse i næste månede og kan ikke få økonomien til at hænge sammen og er hunde angst for at komme i RKI.
  Jeg står baggerst I job køen pga. Alder, Dialekt, over kvalificeret og anden kultural indflydelse efter mange år I udlandet. Små ting som ikke rigtig passer så godt ind i Thy.

  I dag er jeg helbredt for kolit og duodenitis og derfor også for min kroniske diaree og det er ikke fordi at efter 7 læger og diverse undersøgelser og 2,5 år at sundheds systemet fandt kuren men fordi at jeg har arbejdet i forskning og derfor var istand til self at find kuren. Min læge, et Falk-læge-hus giver mig hvad jeg beder om "Fantastisk".

  Stress gør folk syge, I dag har jeg astma pga. Stresset af at være låst fast I et umenneskeligt system jeg ikke kan finde min vej ud af med udsigt til fattigdom der får central Afrika til at ligne slaraffenland.

  Jeg tager meget gerne fysisk fabriks arbejde, jeg er ikke kræsen. Jeg har hverken misted knogler eller hjernen så jeg skal ikke omskoles til for eksempel et computer job, jeg er parat til at lave alt hvad arbejdstilsynet tillader mig, givet jeg har haft eksem siden jeg var spædbarn og derfor nedlægger arbejdstilsynet forbud imod vise jobs.

  Jeg er parat!!! Men hvor er jobbet til mig her I Thy?

 • 05.07.16 Berit
  Er det velfortjent

  Hurra så vokser min mands ben nok ud igen.(amputeret i 2014 og sygemeldt). Hvis han bliver rask af at arbejde. Tro flytter bjerge, men ikke knogler.

 • 04.07.16 J. B. Christensen
  Rask af at arbejde

  Så skulle han måske til at komme igang. Han er da vist ikke selv helt rask

 • 27.06.16 Birger Sørensen
  Lad nu ikke virkeligheden forsyrre de gyldne illusioner

  Og der sker åbenbart ikke noget ved ikke at gøre det man er ansat til, og være ligeglad med det ansvar man ikke tager, selvom man hæver en fornem gage...
  Fylde folk med løgn i DR kan han også.
  "Kontanthjælpsmodtagere forsørges af naboer og venner" ....
  Nej - af det fællesskab idioten af al magt forsøger at ødelægge og udnytte til egen vinding.
  Hvis nogen lever af andres penge på et helt ufortjent grundlag, er det ministre der ødelægger vores samfund, og undergraver vores demokrati!

 • 27.06.16 Karin Stougaard Nielsen
  Rask af at arbejde?

  Det tyder på, at ministeren aldrig har prøvet at være ramt af hverken sygdom eller ledighed! At være ramt af gigt, depression eller andre sygdomme KAN være nærmest invaliderende. Det eneste et arbejde kan påvirke positivt, er ens selvværd og selvtillid. Måske ministeren skulle prøve at være udsat en måneds tid eller to, så han ville få indsigt i noget, han tilsyneladende ikke ved noget om. Det kaldes job-berigelse.

 • 27.06.16 kirsten felin
  rask af at arbejde

  jeg har prøvet at blive rask ved at arbejde, det blev jeg kun mere syg af !! så den holder ikke helt vand Hr. minister.

 • 15.04.16 Elisabeth
  Rask af at arbejde?

  I denne diskussion er jeg desværre nødt til at fortælle, at jeg ved, at der allerede er syge mennesker, som har begået selvmord pga. presset fra at skulle opstarte arbejde. Jeg udleverer gerne nøjagtige fakta, om hvor der kan indhentes oplysninger om dette, hvis nogle skulle være interesseret ...

 • 12.04.16 Kurt A. Nissen
  Rask af at arbejde

  Prøv at sætte JBO fra LA i arbejde, hvis han bliver klogere og dermed raskere af at arbejde, så tror jeg der er noget om det - men husk at alle mennesker ikke er ens

 • 12.04.16 David Wedege
  Kollektiv behandling

  Hvor blev det kasseløse, individuelle borgersyn af i systemet, som Venstre engang prædikede?

 • 11.04.16 Ina Hansen
  " Hvis det er sålunde at arbejde, så giv det til de syge"

  Emneoverskriften er egentlig en gammel vittighed, der efterhånden har gået på krykker længe. Imidlertid lader det til, at ministeren tager vittighedens ord for pålydende.

 • 11.04.16 Jannie
  syg i Danmark

  Må indrømme at når jeg læser hvad ministeren siger, så ønsker jeg af hele mit hjerte at han selv ender i sådan en situation, som alle de syge mennesker står i, kan simpelthen ikke fatte at han kan have sådan et job, det går over min forstand, heldigvis siger man at hovmod står for fald og det håber vi så på!!!

 • 22.03.16 Anne Mette Jørgensen
  rask af arbejde.

  Sikke et dumt kynisk og ondskabsfuld menneske. Håber ham alt ondt

 • 22.03.16 Anne Mette Jørgensen
  rask af at arbejde

  Arbejd macht frei. måske ikke rigtigt stavet, men alle ved havd jeg mener. Den mand og resten af hans slæng tænker og handler som nazisterne. Jeg hader at hade, men jeg har intet til overs for den mand og hans lakajer. Når man er så ubarmhjertig, at kan kynisk tror man ved hvordan det er at være syg( uden at vide det) ja, så ønsker jeg ham lidelse fra morgen til aften. The truth always happens.

 • 17.03.16 Lars Wegge Andersen
  Er man lidt forvirret måske?!?

  Joh! det er da kendt at det er gavnligt for psyken at have noget at give sig til og at se andre mennesker fremfor at sidde alene hjemme og kukkelure. I mange tilfælde kan det afhjælpe psykiske problemer, der evt. kunne udvikle sig til psykiske sygdomme. Så sandt, så sandt!! Men det betyder da ikke at det kan KURERE psykiske sygdomme.

  Det vil nogenlunde svarer til at man tror på at man kan give en blind mand synet tilbage bare ved at give ham et par briller, ud fra det faktum at briller kan afhjælpe problemer med synet.
  Eller at folk med muskelsvind kan få muskulaturen tilbage ved at træne nok, ud fra det fakta at træning øger muskelmassen. Her er jeg sikker på at en hvis Hr. Evald Krog vil kunne fortælle Neergaard at han er helt galt på den.

  Det ville være rart hvis der blev udvist bare en smule hjerneaktivitet her.

  Langt de fleste psykiske sygdomme og problemer er på ingen måde relateret til manglende beskæftigelse og social omgang. Tværtimod! Rigtig mange med psykiske sygdomme og problemer er aktive i SOCIALT ARBEJDE (læg mærke til at både "social" og "arbejde" er, omend stakkels Neergaard tilsyneladende har svært ved at se det, nævnt her) i det omfang de kan magte det. Og rigtig mange af dem ville ønske at de var i stand til at varetage et job og/eller skabe sig en karriere.

  Et eller andet siger mig at Neergaard kun har det bind af ordbogen der indeholder det elskede og misbrugte ord "demokrati".
  Det bind der også indeholder ordene "dovenskab", dvaskhed" og "driveri".
  - Men har smidt de bind hvor "handicap", "sygdom", "kronisk", "inkapabel" og "begrænsning" indgår væk.

 • 17.03.16 Christine Janssens
  Miraklernes tid er ikke slut !

  Okay da. Og handicappede bliver med et trylleslag helt raske ???? Jeg kunne da godt tænke mig et job hvor jeg også kan få en helt normal hørelse. Så er det slut at blive nedgjort og mobbet. Det ville være fantastisk mirakel hvis blinde blev seende, døve hørende, lamme kunne gå, folk med ondt i ryggen, pludselig bliver smertefrie. Wauwww og den mirakelkur hedder et job ??!!!!!
  Vis mig så en arbejdsgiver der er villig til at ansætte døve, blinde, autister mm mm uden at kny !

 • 17.03.16 Annbritt
  Hurra!!!

  Vores minister er en helt!!! Han har fundet den medicin, som kan kurere de sygdomme, videnskaben endnu ikke har kunne finde en kur imod!
  Eller... det påstår han jo så åbenbart selv...

  Jeg har selv aspergers syndrom. Jeg kan ikke se, hvordan det, at være en del af et "arbejdsfællesskab" skal kunne kurere det. Tværtimod er det ret velkendt, at det er en af de ting, der netop giver folk med socialt handikap komplikationer.
  Oveni har jeg narkolepsi. Det er en søvnsygdom, hvor medicin kun tager toppen af symptomerne, og som gør, at man er træt 24 timer i døgnet og på specielt aktive dage, kan kræve adskillige powernaps i løbet af dagen. Og i mit tilfælde specielt, når min asperger har skulle forholde sig til ting, den ikke har så nemt ved at tackle - feks grupper af mennesker, konflikter og stress.

  Hvordan det, at være en del af et arbejdsfællesskab skulle kunne kurere mig, det er mig vitterligt en gåde.

  Men ligesom så mange andre syge på kontanthjælp, så VIL jeg faktisk gerne arbejde. Og det var bedre, at dem på borgen begyndte at arbejde på nogle "jobkasser", der rent faktisk vil kunne passe til de forskellige diagnoser folk har, fremfor at tro, at vi kan tilpasse os en hvilken som helst "jobkasse", bare ved at forringe vores levevilkår og forsøge at sulte os ud på arbejdsmarkedet - som i øvrigt ikke eksistere, medmindre man har en meget høj uddannelse.
  Ministeren kom i en tidligere artikel med en kommentar om, at der er masser af job at finde på jobnet. Og ja, det er der da også... altså såfremt man er uddannet læge, jurist, ingeniør eller andet i den dur.
  Og hvor mange syge på kontanthjælp vil kunne passe ind i DE jobs? Ja, jeg kan i hvert fald ikke. Og jeg ville helt sikkert heller ikke blive mere rask af at forsøge. Uanset hvad ministeren så påstår.

 • 17.03.16 Jan H.
  Rask af at arbejde?

  Jeg vil gerne spørge ministeren om han er fuldstændig retarderet i knolden. Mener han virkeligt at folk med ondartede sygdomme kan blive kureret af at være i arbejde. Vi ved alle hvad det vil sige at være i job idag, da de fleste jobs er meget stressbetonet fordi arbejdspresset er stort og at der kræves enormt meget. Fordi arbejdsgiverne ved at de stort set kan gøre hvad de vil, da de fleste er bange for at miste arbejdet.
  Hvis tilfældet skulle ramme ministeren, det at blive alvorligt syg, så har han jo garderet sig med sin ministerpension....men pøblen har bare ikke samme mulighed.

 • 16.03.16 Anni andersen
  Rask af at arbejde.

  Han er ikke den skarpeste kniv i skuffen, hende kollegaen der gik ned med stress for nylig, hun skulle måske bare passe sit job, det bliver man jo rask af.. Men der er åbenbart forskel på folk.

 • 16.03.16 Henriette Lange
  Forfejlet hetz mod de forkerte.

  En gang imellem ville jeg ønske at denne mand SELV blev alvorlig syg, så vi andre kan diktere at det er der ikke noget der hedder, han skal i gang så hurtigt som muligt. Ved denne mand overhovedet hvad det vil sige at døje med kroniske lidelser, samt ved denne mand overhovedet hvor ydmygende det kan føles at være på arbejde som kronisk syg og ikke magte mere end en time måske en gang om ugen. Nogen kan ryge ned psykisk, fordi man er anderledes. Jeg vil gerne have af vide af vores minister, hvor ressourcerne skal komme fra nu hvor de beder kommunerne om at spare. Jeg kan ikke se logikken. Derimod ved jeg at vi går tilbage i tiden hvis vi siger det er okay med en timeløn på 50 - 100 kr. i timen. Jeg kan huske 1994 der var min timeløn 90,- i timen men der så alt anderledes ud. Jeg kan ikke se mig selv 25 år senere få det igen. Jeg vil føle mig gjort til grin. på ministeren bekostning. Jeg vil mene alle vores ministre skulle vise sig som et godt eksempel og gå i fælles front - ned i løn, gerne imorgen. Jeg tror smilet vil stivne, de har ikke længere råd til det de har råd til nu. Jeg tænker mon de nogensinde vil forstå at noget af deres politik bare ikke nytter. Det er forkasteligt at vores politikere ikke vil lytte til eksperterne når de er bekymrede. Mon flere selvmord vil se dagens avisoverskrifter, jeg ved det ikke. Fik pludselig den tanke, mon vores politikere har tænkt flere scenarier igennem. Eller er denne reform blot en floskel.
  Jeg håber aldrig nogensinde at blive syg - jeg håber aldrig at blive afhængig af myndigheder eller for den sags skyld kommunen, sådan som der bliver set ned på det at være syg samt anderledes. Kroniske smerter, vil aldrig forsvinde, de kan tværtimod blive forværret. Jeg har et åbnet spørgsmål her til sidst. Er vores beskæftigelses minister læge? Hvis ikke, skulle han ærligt talt lukke måsen. Hvor er hans bevis på hans påstand at man kan blive rask af at arbejde, som han siger så fint. Ikke alle bliver rask af at arbejde, man kan ikke generalisere for vi er ikke født ens, sygdomme kan ramme os så vidt forskellig, er han klar over det eller er han bare pokkers dum samt naiv. Hvad han ikke ved og det er at der står
  DER STÅR SKATTELETTELSER I PANDEN PÅ HAM!!!!!!!!!!. Det er der så åbenlyst. :-(

 • 16.03.16 Jørgen Laurberg Jensen
  rask af at arbejde

  rask af at arbejde - det lyder næsten som noget en eller anden kedelig ka'l skrev over en KZ-lejr -"Arbeit mach frei"?! Jeg synes, at det er lidt uhyggeligt.
  Rent faktisk er det gennem generationer lykkedes liberalister (-ikke at forveksle med liberale), at overbevise os om, hvor sundt, identitetsskabende, nødvendigt for samfundet, o.l. arbejde er - for alle andre end dem selv - at det er OK! at rage til sig på andres bekostning, bare der er penge i lortet.
  Ministre er den for dem "heldige" situation, at hvis de skulle komme i en situation , hvor andre må på kontanthjælp, så har de deres folketings- og ministerpension at leve af.

 • 16.03.16 Nini Kyner
  Rask af at arbejde

  Det skulle han prøve selv. Måske blev han kureret for sit forskruede menneskesyn.

 • 16.03.16 Gitte Larsen
  Syg i Danmark

  Jeg håber aldrig at beskæftigelsesministeren bliver syg og udsat for det Mange skal igennem. Så næste gang den har influenza så bind ham til taburetten for vi skulle nødig have at han føler sig ekskluderet ud af folketinget selv om det måske var en overordentlig god ide.

 • 16.03.16 Gitte Rasmussen
  Rask af at arbejde.

  Måske ministeren skulle være overlæge på et af landets hospitaler hvor man sidder med kronisk syge mennesker.

  Aldrig i mit liv har jeg læst noget så nedladende. Der er ingen grænser for hvad man vil sige som undskyldning for at tage penge fra syge mennesker til top-skattelettelser.

  Der er noget galt med vore fælles værdier og moral i samfundet.

  Vi lever i et af verdens rigeste lande og alligevel så mener man det er i orden at sætte enlige forældre på gaden for at få råd til topskattelettelser. Enlige forældre der nu skal til at leve under FN-fattigdomsgrænse med deres børn. Der er noget galt med vores fælles kompas (værdier/moral) når man mener det er i orden.

  Vi har ikke længere et fælles værdisæt i Danmark, og det betyder at man fra politisk side kan trampe løs på alt og alle så længe der det ikke rammer deres kernevælgere. Fagbevægelsen er efterhånden ved at udvikle sig i samme retning, de kæmper ikke længere for de svageste i samfundet, også her er vi i gang med at miste vores fælles værdisæt.

  Med hensyn til kontanthjælps-loftet så er mellem 70/75 % af dem syge mennesker, der ikke kan reagerer på de nedsatte ydelser. De er fuldstændig i systemets magt og så er det lige meget hvor mange penge man tager fra dem. De er ikke i stand til at reagerer på den slags tiltag, det eneste der sker er at de bliver fattigere.

  Vi står nu i den situation at vi skal se på at enlige forældre sættes på gaden, børn der skal sættes i pleje eller anbringes på døgninstitutioner eller leve under FN -fattigdomsgrænse. Hvad betyder det for et barn at skulle leve under så fattige vilkår. Hvis vi ser på andre lande hvor børn vokser op under så fattige kår så kan vi finde alt lige fra sygdomme på grund af dårlig ernæring til stigende kriminalitet, mangel på uddannelse og gadebørn der sælger sig selv. Spørgsmålet i fremtiden må være i hvor stor en grad vi ønsker de forhold i Danmark.

  Når jeg lytter til de borgerlige som ønsker det her kontanthjælpsloft så høre jeg ikke at de taler om hvilke konsekvenser den fattigdom vil få for de børn, de taler kun om incitament til at arbejde, men problemet ligge jo netop i at 70/75% af forældrene er for syge til at arbejde. Så de borgerlige taler så kun om de 30/25% som kan tage et arbejde. Hvor bliver debatten af når det handler om resten af den gruppe af mennesker.

  Har kommunerne kapacitet til at løse det problem som de borgerlige partier er ved at skabe. Har de billige lejligheder de kan henvise forældrene til, har de mulighed for at betale flytteomkostninger, har de kapacitet til at anbringe alle de hjemløse børn. Hvad vil de fremadrettet gøre når de oplever børn i den lokale skole der ikke får den ernæring de har brug for, der er mange spørgsmål der er fuldstændig ubesvaret i alt det her moras som de borgerlige er i gang med at skabe.

  Hvad mener den almindelige dansker om fattige børn der skal leve under FN-fattigdomsgrænse, hvad mener den almindelige dansker om at enlige forældre skal sættes på gaden, hvad mener den almindelige dansker om alle de reformer der ikke længere holder hånden under mennesker der får en kronisk sygdom osv. Det ved vi ikke meget om, for medierne er meget tavse om de konsekvenser som alle de reformer har skabt.

  Hvad mener den almindelige dansker om at vi skal leve med stigende fattigdom og alle de negative konsekvenser det har for et samfund. Enten har de ikke fattet hvad det er der foregår (men det tror jeg er en meget lille del af befolkningen), eller også har vi mistet vores fælles værdier i et af verdens rigeste lande. Det sidste er en trist udvikling i et land der altid har været stolt af at holde hånden under de svageste.

 • 16.03.16 Michael Øhrberg
  rask af at arbejde?

  Hr Neergård Larsen har delvist ret: det er befordrende for de fleste mennesker at være inkluderet i et fællesskab, det giver tryghed og glæde at bliver værdsat for hvem man er og for hvad man kan bidrage med. Men han tager fejl ifm sin politik som gør det stik modsatte, nemlig at EKSKLUDERE de svageste i vores samfund ved at fjerne deres økonomiske fundament, det der giver dem en smule tryghed, det der gør at de trods sygdom og andre udfordringer kan finde energi til at leve og glæde andre. Kontanthjælp uden modkrav er det eneste der virker for den gruppe, pengene er der allerede ift at man fjerner administrationen af disse menneskers liv. Hr Neergård Larsen forvalter bare et menneskesyn der hører feudalvældet til. En lille bange presset mand, der får sin gode hyre for at gøre hvad mester siger.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også