Beskæftigelsesministeriet: Arbejdsløsheden stiger markant

21/5/20 5:38

Corona-krisen satte sit tydelige præg på arbejdsmarkedet allerede i marts måned. Den faktiske lønmodtagerbeskæftigelse faldt fra februar til i marts med omkring 3.300 fuldtidspersoner, viser nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) under Beskæftigelsesministeriet. Faldet kan blive opjusteret som følge af registreringsefterslæb.
Der er normalt tale om en stigning i den faktiske lønmodtagerbeskæftigelse fra februar til marts. Tager man højde for sæsonudsving og forventet efterregistrering, faldt lønmodtagerbeskæftigelsen med 27.600 fuldtidspersoner, svarende til et fald på 1,2 procent.   Målingen fra STAR opgør det samlede antal timer, de enkelte personer har arbejdet. Dermed afviger målingen fra de tal, som Danmarks Statistik offentliggør hver måned, som omfatter alle personer, der har været i job i marts og altså ikke tager højde for antallet timer i beskæftigelse.   Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:   "Vi kan se på de daglige tal, at der lige nu er 50.000 flere ledige, end da krisen ramte os i starten af marts. Og at arbejdsmarkedet er hårdt ramt bekræftes igen af de nu af nye beskæftigelsestal. Vi har med hjælpepakkerne for næsten 400 mia. kr. holdt hånden under økonomien og foreløbig er 170.000 sendt hjem med fuld løn i stedet for at få en fyreseddel. Men virksomhederne kan selvfølgelig ikke få permanent kunstigt åndedræt, så nu gælder det om igen at få folk til at bruge penge, så økonomien kommer i gang igen til gavn for lønmodtagerne og de ledige. Det vil vi snarest fremlægge initiativer til, ligesom vi vil give bedre muligheder for omskoling til ledige i brancher, der bliver påvirket længe endnu."   Opgørelsen af lønmodtagerbeskæftigelsen fra STAR omfatter støttet beskæftigelse, men ikke selvstændige.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.