Indsatsen mod socialt bedrageri skærpes 1. juli

Social

01/6/11 12:05

Nick Allentoft

Folketinget har i dag vedtaget et lovforslag, som skærper kontrollen med udbetalinger af offentlige ydelser. Med de nye regler er staten bedre rustet i kampen mod, at offentlige forsørgelsesydelser bliver udbetalt til borgere, der ikke har ret til ydelserne.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg lægger vægt på at komme snyderiet med offentlige ydelser til livs:

- Vi skal simpelthen ikke finde os i, at nogle modtager offentlige ydelser, som de ikke har ret til. Snyderi er dybt asocialt og skal bekæmpes, for ellers er det med til at ødelægge sammenhængskraften i vores velfærdssamfund, siger Inger Støjberg.

De nye regler indebærer blandt andet, at Pensionsstyrelsen styrker sit tilsyn ved indrejse til Danmark. Styrelsen tjekker, om der kan være tale om, at en person uberettiget har fået forsørgelsesydelser under udlandsopholdet. Tilsynet kan ske i Lufthavnen i Kastrup og andre steder, hvor der er international trafik. Pensionsstyrelsen får også mulighed for at få oplysninger om banktransaktioner i udlandet.

Endelig kommer der nye og mærkbare sanktioner, hvis en borger på kontanthjælp, starthjælp eller introduktionsydelse uberettiget og mod bedre vidende modtager ydelsen, mens han eller hun er i udlandet.

Reglerne udmønter dele af en politisk aftale, som regeringen indgik i november 2010 med Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne om 29 konkrete initiativer for en styrket indsats mod socialt bedrageri.

De nye regler træder i kraft den 1. juli 2011.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.