Ny undersøgelse om kvinders vej til topposter

22/06/2011 13:42

Beskæftigelsesministeriet

Ny undersøgelse viser de ”snublesnore” i virksomheder, der kan spænde ben for kvindelige talenter på deres vej til lederposten. Beskæftigelsesministeriet har fået lavet undersøgelsen i samarbejde med virksomheden Protocol, og den har til formål at afdække, hvad virksomhederne kan gøre for at få flere kvinder til tops. Undersøgelsen sætter fokus på kulturer og traditioner i danske virksomheder, der kan være barrierer for kvinders vej til topposter.

- Vi er i en global konkurrence om de skarpeste hoveder i erhvervslivet, og derfor håber jeg, at den her undersøgelse kan bruges som et godt redskab, der kan få de kvindelige talenter i spil, når der rekrutteres på chefgangene, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

Undersøgelsen beskriver blandt andet, hvor tabubelagt det kan være at snakke om køn på virksomhederne, og hvilke kedelige konsekvenser det kan have for virksomhederne og for de talentfulde medarbejdere, hvis virksomhedskulturen ikke understøtter en mangfoldighed i talentmassen.

Protocol har baseret undersøgelsen på kvalitative dybdeinterviews med CEO’s, HR-chefer, mandlige og kvindelige ledere samt mandlige og kvindelige talenter fra 6 store virksomheder: ISS, Danske Bank, IBM, Grundfos, Novo Nordisk og Tryg.

Protocols undersøgelse kan ses her.
 

Mest Læste

Annonce