Redegørelse om LM Wind Power bekræfter problemer

08/3/11 10:54

Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg har i dag modtaget en redegørelse fra Arbejdstilsynet og Arbejdsskadestyrelsen om arbejdet med opløsningsmidlet styren på LM Wind Power i perioden 2000-2010. Ministeren har sendt redegørelsen videre til Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg.

- Redegørelsen bekræfter, at LM Wind Power har haft alvorlige og tilbagevendende problemer med arbejdsmiljøet. Jeg synes, at virksomheden burde have taget ved lære, når Arbejdstilsynet har påpeget den samme type problemer år efter år, siger Inger Støjberg.

- Samtidig rejser redegørelsen en række spørgsmål til Arbejdstilsynets indsats. En indsats, som skal være i orden. Er der fx en rimelig sammenhæng mellem opfølgningen fra Arbejdstilsynets tilsynsførende og alvoren i de problemer med arbejdsmiljøet, de har påpeget? Og har myndighederne fulgt tilstrækkeligt op på de mange påbud, de har givet år efter år?

- Det er nogle af de spørgsmål, som jeg nu har bedt Arbejdstilsynet og Arbejdsskadestyrelsen svare på. Jeg har brug for svarene for at kunne vurdere, om Arbejdstilsynet har reageret godt nok, og for at minimere risikoen for, at vi ser tilsvarende sager i fremtiden, siger Inger Støjberg.

- Jeg vil fortsat opfordre alle, som har en mistanke om, at de er blevet syge af arbejdet med styren, til at anmelde det til Arbejdsskadestyrelsen, siger Inger Støjberg.

Redegørelsen, som i dag er sendt til Arbejdsmarkedsudvalget, vil snarest blive fulgt op af en redegørelse for perioden 1995-1999 og senere af en redegørelse for perioden 1978-1994. Det skyldes, at tilsynsdokumenter fra før 2000 skal rekvireres hos Landsarkiverne.

Inger Støjberg tog sidst i februar initiativ til et samarbejde med virksomheden og de relevante faglige organisationer for at sikre, at arbejdsskader fra LM Wind Power bliver anmeldt til Arbejdsskadestyrelsen. Samtidig bad ministeren Arbejdsskadestyrelsen etablere en taskforce, som skal behandle de anmeldte skader.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.