Støjberg: Nej til ID-kort på byggepladserne

25/05/2011 16:10

Beskæftigelsesministeriet

På et samråd i dag afviste beskæftigelsesminister Inger Støjberg at indføre obligatoriske ID-kort på alle byggepladser. Baggrunden for samrådet var, at byggeriets parter er kommet med et konkret forslag til en ID-kort-ordning. Forslaget betyder, at alle, der arbejder på en byggeplads, skal have et ID-kort – også udenlandske håndværkere. På samrådet forklarede ministeren, hvorfor hun har afvist det konkrete forslag fra byggeriets parter.

- Det konkrete forslag til en ID-kort-ordning, som byggeriets parter har fremlagt, er ikke i overensstemmelse med EU-reglerne. Derfor kan jeg selvfølgelig ikke bakke op om forslaget, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

Ministeren forklarede også, hvorfor hun ikke er indstillet på at indføre en anden obligatorisk ordning med ID-kort på byggepladser.

- Vi risikerer at sætte et stort og dyrt bureaukrati i gang uden, at der er sikkerhed for, at det vil få nævneværdig betydning for arbejdsmiljøet på byggepladserne. Det vil jeg ikke være med til, siger Inger Støjberg.

På samrådet oplyste ministeren, at byggeriets parter godt selv kan indføre og betale en ren national ordning med ID-kort inden for rammerne af EU-retten.

Mest Læste

Annonce