Voksenlærlingeordningen får syv ud af ti ledige i job efter endt uddannelse

Velfærd

25/11/13 10:55

For ledige er voksenlærlingeordningen et godt springbræt ind på arbejdsmarkedet. Det viser en ny evaluering af ordningen.

70 procent af de ledige, der bruger voksenlærlingeordningen til at få en faglært uddannelse, er i job et år efter, at de er blevet færdige. Det gælder for 58 procent af en sammenlignelig gruppe, der ikke har brugt ordningen. Jobeffekten er størst for kontanthjælpsmodtagere.

Samtidig betyder en uddannelse via voksenlærlingeordningen at de, der gennemfører den, efterfølgende oplever en markant stigning i indkomsten. Det viser en evaluering af voksenlærlingeordningen, som Deloitte har udarbejdet for Arbejdsmarkedsstyrelsen.

Evalueringen viser også, at voksenlærlingeordningen stort set ikke fortrænger andre elever på erhvervsuddannelserne. Tværtimod bidrager ordningen til at øge det samlede antal praktikpladser og dermed til at flere personer bliver faglærte.

 

Fakta om voksenlærlingeordningen

Voksenlærlingeordningen giver arbejdsgivere, der indgår en uddannelsesaftale på erhvervsuddannelsesområdet(EUD)og inden for områder med mangel på arbejdskraft eller med gode beskæftigelsesmuligheder, ret til et særligt løntilskud på 30 kroner i timen under uddannelsesforløbets praktikdel i de første to år af uddannelsen.

Det er en betingelse for tilskuddet, at uddannelsesaftalen er indgået med en person, der er fyldt 25 år og at personen:

  • Ikke har en erhvervskompetencegivende uddannelse, eller
  • Har en erhvervskompetencegivende uddannelse, der ikke er brugt de seneste fem år, eller
  • Har været på dagpenge eller kontanthjælp i mere end ni måneder for personer over 30 år eller seks måneder for personer under 30 år.

I 2011 startede ca. 2.000 personer på en uddannelse med voksenlærlingetilskud, hvilket er ca. halvt så mange som i 2007. Siden 1997, hvor voksenlærlingeordningen blev oprettet, er der i alt startet ca. 49.000 personer på et voksenlærlingeforløb.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.